• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - 9 nap után javult Schumacher állapota

Forma-1 Hírek - 9 nap után javult Schumacher állapota

Készült: 2014.január.07 11:30 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - 9 nap után javult Schumacher állapota
Azt követően, hogy kilenc napja fekszik kómában, végre pozitív hírek érkeztek Michael Schumacher állapotáról. Több megbízható forrás arról számolt be, hogy a 45 éves pilóta menedzsere, Sabine Kehm közölte, Schumacher élete már nincs közvetlen életveszélyben.
"Ez megkönnyebbülés" - idézte Kehmet a spanyol El Mundo. "A család számára a helyzet már nyugodtabb. Ez egy hosszú, hosszú periódus kezdete, de hála Istennek már kevésbé nehézkes. A legveszélyesebb helyzet elmúlt."

A SID hírügynökség és a német Bild hozzátette, a Ferrari és a Mercedes korábbi pilótája kissé javult.

A Bild szerint drámai változás történt azután, hogy pénteken nem hivatalos forrás szerint úgy tűnt, a hétszeres világbajnok elveszíti életéért folytatott harcot.

A pénteki koponyavizsgálatok az újság szerint katasztrofális eredményeket hoztak.

"Állapota továbbra is kritikus, azonban a hétvége során stabilizálódott. Élete már nincs közvetlen veszélyben" - idézte Kehmet a Sky Deutschland.

Az olasz La Gazzetta dello Sport Kehmre hivatkozva közölte, a család megkönnyebbülhetett a hét elején.

A Schumacher kezelő Jean-Francois Payen elmondta: "Miközben az életveszély még nem múlt el, már nem beszélhetünk akut életveszélyről."

Az RTL tudósítója, Felix Gorner közölte: "Sabine Kehm telefonon azt mondta nekem, hogy Michael Schumacher már nincs közvetlen életveszélyben."

A kórház által kiadott közlemény is pozitív hangvételű. Schumacher klinikai állapota most stabil, azonban a közlemény szerint az orvosi csapat továbbra is úgy kezeli Schumachert, mintha kritikus állapotban lenne.

Később Schumacher menedzsere, Kehm cáfolta, hogy azt mondta volna, a hétszeres világbajnok már nincs életveszélyben.

"Nem erősíthetem meg azt a feltételezést, hogy nincs életveszélyben. Csak arra a közleményre tudok hivatkozni, amelyet az orvosok adtak ki."

Belépés