MotoGP Hírek - Di Meglio helye is biztossá vált az Avintia Racingnél

Készült: 2014.január.06 14:39 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

MotoGP Hírek - Di Meglio helye is biztossá vált az Avintia Racingnél
A szerződés már eddig is szinte biztos volt, ám most hivatalosan is bejelentették, hogy 2014-ben a 2008-as 125 köbcentis világbajnok Mike di Meglio az Avintia Blusens FTR-Kawasakijával mutatkozhat be a gyorsasági motoros világbajnokság királykategóriájában.
A bejelentés, miszerint Mike di Meglio idén az Avintia Blusens csapat versenyzője lesz, senkit nem érhetett meglepetésként, hiszen a francia motoros már például az idényzárót követő valenciai teszten is felülhetett a motorra. A 2008-os 125-ös világbajnok, aki sérülés miatt kénytelen volt kihagyni a tavalyi Moto2-es évad utolsó szakaszát, így Hector Barbera csapattársa lesz, s egy FTR-Kawasaki nyergében mutatkozhat be a királykategóriában. A pilóta természetesen rendkívül boldogan nyilatkozott a hivatalos bejelentést követően:

„Boldog vagyok, hogy lehetőségem van bemutatkozni a MotoGP géposztályban, s szeretnék köszönetet mondani az Avintia Racingnek” – idézi a motogp.com. „Kipróbáltam a motort tavaly egy brnói teszten, s amikor Valenciában újra felültem az FTR-re, láthattam, hogy a gép jelentős fejlődésen ment keresztül. Ez nagyon optimistává tesz azzal kapcsolatban, hogy mit érhetünk el az idény során. Még mindig sok a dolgom a vezetési stílusomat és a motort illetően, de tudom, hogy óriási támogatás és egy professzionális csapat fog mögöttem állni.”

Belépés