Gymkhana hírek - Őrületes SnowDrift a Gymkhana.hu szervezésében

Készült: 2013.január.20 22:40 Készítette: Super User Kategória: Autós Hírek, Drift/Gymkhana hírek

Gymkhana hírek - Őrületes SnowDrift a Gymkhana.hu szervezésében
Az AutoMotorCenter csapata is kilátogatott az első snowdrift avagy az első hó drift eseményre. A Driftgpsek agyából pattant ki az ötlet,hogy mi lenne ha a hazai drift egyik legtöbbször használt helyszínére, a tököli reptérre szerveznének egy ilyesfajta megmozdulást.
A rendezvény zártkörű volt, csak előzetes regisztrációval lehetett kilátogatni a hóban driftelni vágyóknak. Az ötlet nem is bizonyult olyan rossznak hiszen több mint 34 autós tette tiszteletét a helyszínen. Természetesen bárki jelentkezhetett, aki biztonságtechnikailag megfelelő járművel rendelkezett. Az autópark mindenféle járműből állt, láthattunk több Subaru Imprezát, Silviát, versenyautóvá átalakított BMW-t, de volt aki gyári BMW-vel, Citroennel vagy Honda Civic-kel próbálta meghódítani a tököli havas kifutót. 
2013 SnowDrift képek tököli reptér

Sajnos az előre kijelölt pályán az időjárás miatt a hóréteg alatti jégpáncél 2-3 óránál nem bírta tovább így az első kerekes autókkal már nem lehetett menni, de a szervezők nem estek kétségbe és rögtön kerestek nekik egy szűzhóval fedett területet, így ők is tovább csapathatták a hódriftet. Ennek a felolvadásnak köszönhetően nagyon látványosra sikeredett a vége az eseménynek mert a latyakos havas aszfalton keresztbe csúszó autók alól kiszabaduló hó másfél-két méter magasságig repült.
2013 SnowDrift képek tököli reptér

Végül de nem utolsó sorban megemlíteném az őrült Ladásokat akik szintén tiszteletüket tették a rendezvényen, bár én személy szerint több Ladást vártam. A szervezést illetőleg reméljük több ilyen megmozdulás lesz még, hiszen így a fiatalok nem az utcákon, és a hegyi szerpentineken fogják tesztelni, csiszolni a drift tudásukat ahol bármilyen súlyos baleset bekövetkezhet, hanem így biztonságos formában, akár egy teljesen üres beton placcon.
2013 SnowDrift képek tököli reptér


A DriftGP is köszöni a résztvételt:

"Köszönjük a 34 pilótának és a 9 kisérő autónak a részvételt! Nagyon rég nem találkoztunk ennyire fegyelmezetten tomboló csapattal :)"


A további képeinket a képgalériánkban találjátok: Ugrás a képgalériába

Belépés