• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Mercedes: Hamilton tiszteletet érdemel

Forma-1 Hírek - Mercedes: Hamilton tiszteletet érdemel

Készült: 2014.január.06 14:33 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - Mercedes: Hamilton tiszteletet érdemel
A Mercedes Formula-1-es irányítója, Toto Wolff elmondta, örömteli Lewis Hamiltonnal dolgozni, annak ellenére, hogy karaktere néha megosztó volt számára.
Hamilton erősen önkritikus volt a 2013-as szezon során és magára vonta a figyelmet a nyílt rádióbeszélgetésekkel, melyet a Mercedes szerelőivel folytatott.

A szezonzáró Brazil Nagydíj után a brit pilóta átlagosra értékelte szezonját és elmondta, a tél során dupla erőfeszítéssel dolgozik a Formula-1-es nagy szabályváltozások előtt. Wolff azonban elmondta, Hamilton a versenypályán kívül is nagyon őszinte és jó beállítottságú.

"Először is, őszinte és remek karakter. Így összességében öröm vele dolgozni - és azért is öröm vele dolgozni, mert nagyon versenyképes. Alig lehet találni olyan embereket, akik versenyképesek és nem szállnak el maguktól. Ő pontosan ilyen."

Arra a kérdésre, hogy Hamilton több figyelmet igényel-e, mint a többi pilóta, Wolff így válaszolt: "Ő hiteles. Néha a hitelességéből ugyan veszi, de ugyanakkor tanul is. Tetszik, ahogyan a tanácsaim megfogadja és hiszem, ez jó számára. Próbálunk egymással nyitottak lenni."

Wolff kollégája, Niki Lauda szerint Hamilton túl szigorú volt magával szemben 2013-ban.

"Voltak hullámhegyei és -völgyei, de tehetsége, sebessége és támadó szellemisége rendebn volt, ez nem kérdés. Kimagasló teljesítménnyel nyert a Hungaroringen. Senki nem tudta volna nála jobban ezt megcsinálni."

Belépés