• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Michael Schumacher már egy hete fekszik kómában

Forma-1 Hírek - Michael Schumacher már egy hete fekszik kómában

Készült: 2014.január.06 11:27 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - Michael Schumacher már egy hete fekszik kómában
A média érdeklődése nem apad Michael Schumacher iránt, aki december 29-én síbalesetet szenvedett és azóta kómában fekszik egy svájci kórházban.
Philippe Streiff, a korábbi Formula-1-es pilóta, aki egy 1989-es tesztbalesetben lebénult, a hétvége legnagyobb hírével szolgált, amikor a grenoble-i kórházban járt.

A francia riportereknek elmondta, beszélt az orvosokkal és barátjával, Gerard Saillanttal, aki azt mondta, a 45 éves Schumacher túl van az életveszélyen.

"Saillant azt mondta, állapota súlyos, de élete már nincs veszélyben, hála Istennek" - mondta el Streiff.

Streiff újabb részletekkel is szolgált a német sérüléséről, elmondta, esély van arra, hogy a Ferrari és a Mercedes korábbi pilótája egyik oldalára lebénulhat. Streiff hozzátette, a Schumacher fejében kialakult vérömleny kihatással lehet a német beszédére is, de Streiff kijelentését a menedzser, Sabine Kehm tiszta feltételezésnek tartja.

Kehm elmondta, Schumacher továbbra is kritikus, de stabil állapotban van, később Streiff a francia RMC-vel közölte, Schumacher valójában stabil, de válságos állapotban van, ám nem romlott, de nem is javultak a körülmények.

Várhatóan az orvosok hétfőn adnak tájékoztatást Schumacher állapotáról.

A francia hatóságok ugyanakkor vizsgálatot indítottak Schumacher balesete miatt, amelyet a pletykák szerint egy szemtanú mobiltelefonnal rögzített.

A francia L'Equipe közlése szerint hatóságok egy közleményben arra kérték a médiumokat, ne adjanak hamis információt a vizsgálatról.

Ennek ellenére a Le Journal du Dimanche kórházi forrásokra hivatkozva közölte, a legújabb agyi vizsgálatok nagyon rossz eredményeket szolgáltattak.

Kehm cáfolta, hogy a Schumacher család csak vonakodva adta át a német pilóta sisakjára rögzített kamerát a hatóságoknak. Azt még nem tudni, hogy a kamera bekapcsolt állapotban volt-e a baleset idején.

"A család önként adta át a hatóságoknak a kamerát vizsgálatra" - közölte Kehm. "Az, hogy ez a család akaratával ellenkező volt nem igaz."

Dr. Johannes Peil, aki 2009-ben kezelte Schumachert elmondta, hogy a pilóta agyában egy artéria már megsérült, akkor, amikor motorbalesetet szenvedett, de hozzátette, ez a régi sérülés nem befolyásolja Schumacher felépülését.

Belépés