• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Wolff: A Mercedes soha nem hajtott a bajnoki címre

Forma-1 Hírek - Wolff: A Mercedes soha nem hajtott a bajnoki címre

Készült: 2014.január.04 15:21 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - Wolff: A Mercedes soha nem hajtott a bajnoki címre
A Mercedes soha nem hitt abban, hogy megszerezheti a 2013-as bajnoki címet, mondta el a csapatot irányító Toto Wolff. A szezon első felében a Mercedes kimagaslóan gyors autó volt, Nico Rosberg és Lewis Hamilton dominált az időmérő edzésen.
Bár a versenysebességet nehezebb volt tartani, a páros így is három futamot nyert.

"Nem soha" - válaszolt Wolff arra a kérdésre, hogy gondoltak-e a 2013-as bajnoki cím megszerzésére. "A bajnoki cím megszerzése soha nem volt célunk. Az eredményekkel ez nem lett volna megvalósítható. Voltak időszakok, amikor nagyon jó voltunk - Monacóban a csúcsra értünk, mert sikerült jól összerakni a hétvégét. Monacóban jó versenye is volt a csapatnak, Nicóval sikerült az élre kerülni. És ha Lewis nem hibázik és sikerül a biztonsági autó mögött tartani a távolságot, akkor az első két helyen végezhettünk volna. Valójában Silverstone-ban és a Hungaroringen is ez volt a helyzet. Ezek kivételes versenyek voltak a fiúktól. Lewis Silverstone-ban nyerhetett volna, ha nem áll ki, de a Hungaroring Lewis versenye volt."

Wolff beismerte, néhány hétvégén a Mercedesnek nem sikerült a legjobbat kihozni esélyeikből. De hozzátette, ez elfogadható annál a csapatnál, amely negyedik évét töltötte a sportban a Mercedes gyári csapataként.

"Ezeken a futamgyőztes hétvégéken jól dolgoztunk, de nem sikerült mindegyiken. Ez rendben van. Folyamatosan fejlődik a csapat és ezt az utat kell követni."

Belépés