• Nyitóoldal
  • Rally hírek - Janner Rally: Kajetanowicz volt reggel a leggyorsabb

Rally hírek - Janner Rally: Kajetanowicz volt reggel a leggyorsabb

Készült: 2014.január.04 10:32 Készítette: Kategória: Rally Hírek

Rally hírek - Janner Rally: Kajetanowicz volt reggel a leggyorsabb
Lengyel uralom bontakozott ki a délelőtti három gyorsaságin az ERC idei első versenyén Ausztriában. A leggyorsabb a Kajetan Kajetanowicz volt megelőzve Robert Kubicát és Vaclav Pech-t. Lukács Kornél kezdett a legjobban a magyarok közül.
Plusz három fok és félig jeges, félig nedves út fogadta a mezőnyt az első 18.99 km-es pályán. A leggyorsabban a lengyel bajnok Kajto kezdett, 1.5 másodperccel volt gyorsabb az osztrák bajnok Raimund Baumschlagernél, és 5.4-gyel a WRC2 bajnok lengyel Robert Kubicánál. A sorban a cseh bajnok Vaclav Pech következett, aki 8.9 másodperccel volt lassabb Kajetanowicznál.
A magyarok közül ifj. Érdi Tibor minden honfitárást megelőzte Production Cup 6. idejét autózva, a leggyorsabb itt Hermann Neubauer volt.
Bessenyey Zoltán a 2WD mezőny leggyorsabbja volt, 15.9 másodperccel előzte meg Michael Böhmöt.

A második szakaszon ismét Kajto autózta a legjobb időt, Pech és Kubica előtt. Az összetettben azonban már Kubica lépett a második helyre, a váltó problémával küzdő Baumschlagert pedig megelőzte Pech.
A magyarok között is változott a sorrend, ekkor már Lukács Kornél volt a PC 6., Hadik András a 7., míg ifj. Érdi a 8. helyén. Az élre Beppo Harrach ugrott és Jan Cerny is megelőzte Neubauert.
Bessenyey továbbra is a legjobb 2WD-s versenyző volt, ám előnye 9.8 másodpercre csökkent Böhm előtt. Klausz Kristóf a 9. helyen állt.

A délelőtti utolsó szakaszon Kubica már gyorsabb volt 5.7 másodperccel Kajtonál, így az összetettben 4.9 másodperccel előzte meg, a harmadik helyet megőrizte Pech 9.6 másodperces hátránnyal.
A Production Cup élén Harrach zárt délelőtt, 19.2 másodperccel áll Jan Cerny és 26.8-el Neubauer előtt.. A magyarok pozíciója nem változott.
A 2WD élén BZ szervizelhet, ám Böhm már csak 7.4 másodperccel követi, míg a harmadik Josef Peták 34.2 másodperc hátrányban van. Klausz Kristóf  egy helyet előre lépve a 8.

A délutáni szakaszok közül az első 12:04-kor rajtol.

Élő eredmények

Belépés