• Nyitóoldal
  • Rally hírek - Dakar 2014: A Mininél minden készen áll az újabb sikerre

Rally hírek - Dakar 2014: A Mininél minden készen áll az újabb sikerre

Készült: 2014.január.03 14:01 Készítette: Kategória: Rally Hírek

Lionel Messi, Diego Maradona itt futballozott, és az függetlenséget jelentő argentin zászlót is itt tették ki először 1812-ben, abban a városban, melynek a neve Rosario. A Mini csapata pedig bízik benne, ez lesz az a város, ahonnan elindulnak harmadik Dakar győzelmük felé.
Miután a francia Stephane Peterhansel nyerni tudott a Mini ALL4 Racing színeiben 2012-ben és tavaly is, a csapatfőnök Sven Quandt reméli idén sorozatban tudják megnyerni a Dakart.

9374 km vár a Mini 11 versenyző párosára, valamint a csapat összes tagjára. A Mini még sohasem indult ekkora csapattal egy versenyen sem.

A Mini felszerelése 50 tonnát tett ki, mindezt november közepén szállították hajók Dél-Amerikába. Tizennégy kamion szállította az alkatrészeket, beleértve 600 gumit és felnit, Quandt csapata 120 főből áll, szakácsokkal, szerelőkkel, ebből a versenyzők száma 22. Most már minden készen áll arra, hogy szombaton az ünnepélyes rajttal kezdetét vegye a 2014-es verseny.

Mindenki az autós mezőnyből Stephane Peterhanselt szeretné legyőzni, nemcsak azért, mert a legutóbbi két alkalommal sikerült nyernie, de azért is, mert egyenesen kimondta: azért jött, hogy ismét Dakart nyerjen. 11 győzelem áll a neve mellett már, több, mint bármely más versenyzőnek a Dakar történelmében, amely 1979-ben kezdődött.

Mr Dakarnak azonban nemcsak a csapaton kívül jövő riválisokkal kell megküzdenie (Carlos Sainz, Robby Gordon, Giniel de Villiers), de csapaton belül is olyan versenyzők szeretnék legyőzni, mint Joan "Nani" Roma és Nasser Al Attiyah, akik szintén nyertek már Dakart.

"Még most is emlékszem, milyen volt megynerni ezt a verseny, sohasem fogom elfelejteni. Sohasem fogom feladni a győzelem lehetőségét."-mondta Roma.

A lengyel Krzysztof Holowczyc 2013-ban a Minivel nyerte meg a Tereprally Világkupát, tehát nagyszerű szezont tudhat maga mögött.

Az idei Dakar Rally január 5 és 18 között kerül sorra.

Belépés