MotoGP Hírek - Aoyama: „A Honda garancia a jó szereplésre”

Készült: 2014.január.03 16:44 Készítette: Lipták Melinda Írta: Borbás Bálint Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

MotoGP Hírek - Aoyama: „A Honda garancia a jó szereplésre”
Hiroshi Aoyama két év után idén visszatér a Hondához, ahhoz a márkához, amivel pályafutása java részében versenyzett. 2000-ben e márkának a színeiben debütált a gyorsasági-motoros világbajnokságon, és 2009-ben is velük lett világbajnok a 250-es géposztályban. 2010-ben a MotoGP-ben is Hondával debütált, de az elmúlt két szezont egy BQR és egy FTR nyergében teljesítette.
Összességében 14 szezont tudhat a háta mögött a vb-n, ebből kilencet a japán márkával közösen teljesített. Nyugodtan kijelenthető, hogy az évek folyamán Aoyama és a Honda története összenőtt, és azokat az éveket tekinthetjük így utólag is kivételnek, amikor valamelyik másik márka motorjával futott. 2014-ben visszaáll a világ rendje: „Hiro Hero” az Aspar Teammel kötött együttműködése értelmében egy „Open” kategóriás Honda RCV1000R nyergében vág neki a soron következő szezonnak.

A rutinos japán pilóta fel is lélegzett, és legutóbbi blogbejegyzésében megkönnyebbülésének adott hangot, hogy újra Hondával versenyezhet a vb premier géposztályában. „A 2013-as szezon különösen nehéz volt számomra” – kezdte egy kis visszatekintéssel Aoyama. „Az előző tél balszerencséje miatt, amikor eltört a bal vállam, a szezon elején nehezen találtam a jó ritmust. Később versenyről versenyre fejlődtem, de nem eleget ahhoz, hogy jó eredményeket érjek el.”

„Az egyetlen pozitívum, hogy soha nem veszítettem el a hitemet, és az idei évnek motiváltabban vágok neki, mint bármelyik korábbinak: a maximumot akarom nyújtani, és jó eredményeket elérni, hogy feledtessem a nehézkes 2013-at. Idén teljes erőbedobással térek vissza egy Honda nyergében, és ez garancia arra, hogy jól szerepeljek. Biztos vagyok benne, hogy ez alkalommal semmiféle problémám nem lesz” – tekintett pozitívan a jövőbe a szimpatikus japán pilóta.

Belépés