• Nyitóoldal
  • Rally hírek - Baumschlager nagyon gyors versenyre számít

Rally hírek - Baumschlager nagyon gyors versenyre számít

Készült: 2014.január.03 06:00 Készítette: Kategória: Rally Hírek Forrás http://www.fiaerc.com/

Rally hírek - Baumschlager nagyon gyors versenyre számít
A tizenegyszeres osztrák bajnok, Raimund Baumschlager az évszakhoz mérten szokatlanul meleg időjárásra számít a 31. Janner Rally ideje alatt. Az osztrák versenyző éppen ezért a valaha volt legnagyobb sebességű Janner Rally-ra készül.
Éjjel biztosan fagyni fog, ezért a délelőtti verseny során még előfordulhatnak jeges részek a pályákon, de Baumschlager jórészt száraz utakra számít a hétvégén.

"Várhatóan ez lesz karrierem leggyorsabb Janner Rallyja. Várhatóan száraz pályák lesznek, ami nagy sebességet enged meg, de nagyon óvatosnak kell lenni a jegesedés miatt."-mondta a Skoda Fabia S2000-rel induló versenyző, aki tavaly a 3. helyen végzett.

Andreas Aigner is az osztrák bajnoki cím rekorder csapatában indul egy Peugeot 207 S2000-rel a hétvégén.
"Nagyon nehéz lesz megtalálni a megfelelő tempót a jó tapadású és rendkívül csúszós részek között. Nem tudhatjuk, hogy a nap végén a sötétedéskor, a hőmérséklet csökkenésekor mennyire fognak megváltozni a tapadási feltételek. Nagyon gyorsan kell majd az új körülményekhez alkalmazkodni mindenkinek."-mondta a Production Cup 2013-as bajnoka.

A 31. Janner Rally 18 gyorsasági szakasza összesen 245.60 km-t tesz ki. A verseny pénteken 10:30-kor a kvalifikációval kezdődik, ami alapján délután 16:30-kor kell a versenyzőknek megválasztaniuk az indulási pozíciójukat.

Belépés