• Autós Hírek
  • Drift Hírek - Végső Összecsapás a Tököli reptéren!

Drift Hírek - Végső Összecsapás a Tököli reptéren!

Készült: 2012.szeptember.19 07:59 Készítette: Super User Kategória: Autós Hírek, Drift/Gymkhana hírek

Drift Hírek - Végső Összecsapás a Tököli reptéren!
Szeptember 22-23-án a tököli repülőtéren három autós szakág szezonzáró versenyére kerül sor, ahol több mint 150 versenyző méri össze tudását és eldől az is, hogy ki lesz az idei összetett bajnok. A Gyoruslási Futam és a nagy jövő előtt álló Gymkhana mellett a legnagyobb figyelem természetesen a Hell Energy Országos Drift Bajnokság utolsó versenyére összpontosul.
A szervezők, mint mindig most is sok-sok meglepetéssel és egy teljesen újragondolt rendezvényterülettel készülnek. A három szakág utolsó versenyein felül számos családi program, kiállítás és remek szórakozási lehetőségek várják a nagyérdeműt, mely vitathatatlanul az idei év utolsó nagyszabású autós-motoros rendezvénye lesz. Nézzük sorjában mire is számíthatunk:

Szeptember 22. – szombat
Ezen a napon első sorban a gyorsulás szerelmeseit várják ahol természetesen bárkinek lehetősége van arra, hogy biztonságos körülmények mellett 201 méteren letesztelje autója és saját képességét. A Ford és a Suzuki rajongók is összegyűlnek, mivel idei utolsó találkozójukat tartják és márkahűségük bizonyítása mellett a számukra kialakított szlalom pályán is megmutathatják, hogy mennyire ügyesek. A hazai profi és street kategória drift versenyzői is elárasztják a tököli „nagykockát", mivel lázasan edzenek majd a vasárnapi nagy derbire, ahol a legnagyobb dicsőség, az összetett bajnoki cím megszerzése lesz a tét. Aki rajong a drift autósportért, az már tudja milyen belülről átélni a keresztbe csúszás művészetét, aki még nem ismeri, annak ezen a napon mindenképpen ki kell próbálnia a drift taxi lehetőségét. Versenytempóban néhány kör is garantáltan elegendő lesz, hogy örökre megszeressük eme nagyszerű extrém látványsportot. A drift taxi után pedig jöhet egy remek kis kikapcsolódás a paintball vagy az infraharc pályán, ahol komoly kis terepen mindkét napon lehetőségünk lesz harcolni, természetesen a védőfelszerelés biztosítása mellett. Az újdonsült Trikke sporteszközt is kipróbálhatjuk, ami leginkább egy roller és egy kerekes síléchez hasonlít. A segítségével akár 30km/h-ás sebességgel száguldhatunk, szlalomozhatunk, egyik ívből a másikba dőlve, szinte az aszfaltot érintve. Jó mókának ígérkezik, érdemes tehát ezt is kipróbálni.

Programok - Szombat (START 08:00 - Belépőjegy 1500Ft / fő – 12 év alatt ingyenes!):
• Szezonzáró Gyorsulási Futam (201m) - Nevezési díj 1000Ft / jármű
• Driftedzés és Drift Taxi
• Szezonzáró Ford és Suzuki találkozó
• Szlalom pálya (FORD és SUZUKI részére)
• Infra harc pálya (1500Ft / fő - 1 órára)
• Paintball pálya (2000Ft / fő - 100 tölténnyel, teljes felszereléssel, korlátlan időtartamra)
• Trikke pálya (Az első 5 perc ingyenes, utána 500Ft / 10 perc)Szeptember 23. – vasárnap
A hét utolsó napján tartják meg az idei Gymkhana és a Hell Energy Országos Drift Bajnokság szezonzáró futamát. Mindkét szakágban nyitott a bajnoki cím sorsa, így óriási izgalmakra számíthatunk. Természetesen most is vannak favoritok, de a tököli versenyeken rendszerint nagy mezőny verbuválódik össze és az előrejelzések szerint bizony lesz egy-két visszatérő, ráadásul külföldi pilóták is érkeznek! A Gymkhana és a drift versenyeken megszokott remek hangulat szinte garantált, mivel több ezer néző várható az év utolsó összecsapására. A körítés pedig ezen a napon is kiváló programokat ígér. A Carstyling Tuning találkozó egyértelműen hazánk legtöbb autóját felvonultató kiállítása, ahol a flipp-flopp vasaktól kezdve a kihegyezett szörnyetegeken át mindenki megtalálhatja a maga kedvencét. Az RC driftesek is kivonulnak, akik általában a drift pálya lemodellezett kicsinyített másán csatáznak egymással az elektromos hajtású modell autóikkal. Mindezek mellett ezen a napon nyilvános rally edzés is tartanak, valamint az előző nap családbarát szórakozási lehetőségei is fennállnak.
Programok - Vasárnap (START 08:00 – Belépőjegy 2000Ft / fő – 12 év alatt ingyenes!):
• Szezonzáró Hell Energy Országos Drift Bajnokság (PRO és STREET)
• Szezonzáró Gymkhana OB
• Nyilvános Rallyedzés (8000Ft / autó)
• Carstyling tuning találkozó (Cs kártyával ingyenes)
• RC Drift verseny
• Infra harc pálya (1500Ft / fő - 1 órára)
• Paintball pálya (2000Ft / fő - 100 tölténnyel, teljes felszereléssel, korlátlan időtartamra)
• Trikke verseny

Találkozzunk az év utolsó nagy autós eseményén, szeptember 22-23-án a tököli repülőtéren!

Belépés