• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Schumacher orvosa szerint: A következő 48 óra lesz a kritikus

Forma-1 Hírek - Schumacher orvosa szerint: A következő 48 óra lesz a kritikus

Készült: 2013.december.31 10:42 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - Schumacher orvosa szerint: A következő 48 óra lesz a kritikus
Stephan Chabardes professzor idegsebész, aki Michael Schumachert operálta, úgy érzi, a következő 48 óra lesz a döntő abban, hogy a hétszeres világbajnok életben marad-e.
A 44 éves hétszeres Formula-1-es világbajnok vasárnap Meribelben szenvedett síbalesetet. Schumachert azonnal kórházba szállították és megkezdték az operációt.

Habár a Schumachert ápoló Grenoble University Hospital Centre főaneszteziológusa - Jean-Francois Payen - nem akart találgatásokba bocsátkozni arról, hogy a német milyen sérüléseket szerzett és agykárosodást szenved-e, megjegyezte, Schumacher sisakjának köszönheti azt, hogy még mindig életben van.

"Jelenleg túl korai lenne ebben a szakaszban jóslatokba bocsátkozni Michael Schumacher jövőjét illetően. Jelenleg válságos állapotban van" - tette hozzá Payen.

Miután kórházba szállították, Schumacheren életmentő műtétet hajtottak végre azért, hogy a fejében kialakult vérzést megszűntessék. A műtét után Chabardes beismerte, a következő egy, vagy két nap fontos lesz a pilóta túlélése szempontjából. A műtétet követően Schumachert mesterséges kómába helyezték annak érdekében, hogy csökkentsék az agy oxigénellátásának nagyságát.

"A következő 24 óra kritikus lesz. Figyeljük a helyzetet. A következő 24, vagy 48 óra döntő lesz" - mondta el a sebész.

Belépés