• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Michael Schumacher állapota továbbra is válságos

Forma-1 Hírek - Michael Schumacher állapota továbbra is válságos

Készült: 2013.december.30 14:04 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - Michael Schumacher állapota továbbra is válságos
Michael Schumacher életéért küzd és továbbra is mesterséges kómában tartják, miután fejsérülést szerzett egy síbaleset során.
A hétszeres Formula-1-es világbajnok fiával Meribelben síelt vasárnap délelőtt és elesett, fejét egy sziklának ütötte. Schumacher a grenoble-i kórházba szállították, ahol orvosi beavatkozáson esett át és mesterséges kómába helyezték.

Orvosai, köztük Jean-Francois Payen professzor hétfőn sajtótájékoztatót tartottak és Schumacher állapotáról adtak információt.

"Azt mondhatom, ez a baleset jó helyen történt, mert azonnal kórházba tudták szállítani és azonnal sikerült megoperálni, amint megérkezett. Minden lehetséges beavatkozást elvégeztünk, azonban arra a kérdésre nem tudunk válaszolni, mikor épül fel. Azt mondhatjuk, harcol az életéért. Nagyon súlyos helyzetben van. Még nem tudjuk, mi lesz a végeredmény. Óráról órára dolgozunk, de túl korai megmondani, hogy mi történik és jósolni is nehéz. Azt hiszem a sisak mentette őt meg, amennyiben sisak nélkül síelt volna, nem itt lenne."

Az orvos cáfolta azt az információt, hogy éjszaka egy újabb műtéten esett át Schumacher és kizártnak tartja azt is, hogy újabb beavatkozásra lenne szükség.

"Nem szándékozunk második műtétet végrehajtani, nem érezzük úgy, hogy szükséges lenne."

Az orvos hozzátette, Schumacher trombózist kapott, agyában véraláfutás és duzzanat keletkezett.

"Kapcsolatban vagyunk családjával, akik jelenleg mellette vannak" - tette hozzá.

Belépés