• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Michael Schumacher súlyos síbalesetet szenvedett!

Forma-1 Hírek - Michael Schumacher súlyos síbalesetet szenvedett!

Készült: 2013.december.29 21:22 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - Michael Schumacher súlyos síbalesetet szenvedett!
A Formula-1 hétszeres világbajnokát, Michael Schumacher kórházba kellett szállítani, miután síelés közben balesetet szenvedett a franciaország Meribelben. A német korábbi versenyző fejsérüléseket szerzett, de öntudatánál volt amikor megérkezett a kórházba.
Christophe Gernignon-Lecomte, a Meribel igazgatója elmondta: "A segítség gyorsan megérkezett, 11.15-kor. A sérültet a Moutiers kórházba szállították. Sokkos állapotban volt, de öntudatánál. Talán fejsérülést szerzett, de semmi komoly. Sisakot viselt és fejét egy sziklának csapta."

A baleset helyi idő szerint 11.07-kor történt.

Az eset után Schumacher szóvivője, Sabine Kehm közleményt adott ki a balesettel kapcsolatban és a média megértését kérte, valamint rámutatott arra, nem fog folyamatos információt adni Schumacher egészségi állapotáról.

"Michael fejsérülést szerzett, amikor a francia Alpokban egy privát síelésen vett részt. Kórházba szállították és profi orvosi ellátást kapott. Mindenki megértését kérjük, nem fogunk folyamatos információt adni egészségi állapotáról. Sisakot viselt és nem volt egyedül. A balesetben senki más nem sérült meg."

Schumachert előbb a Motiers-ben található kórházba szállították, majd később Gernoble-be került átszállításra.

Belépés