• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Ecclestone: Vettelnek nincs szüksége a Ferrarira

Forma-1 Hírek - Ecclestone: Vettelnek nincs szüksége a Ferrarira

Készült: 2013.december.29 15:43 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - Ecclestone: Vettelnek nincs szüksége a Ferrarira
Sebastian Vettelt választották az év sportolójának az európai hírügynökségek. A lengyel PAP hírügynökség által szervezett szavazáson 21 európai hírügynökség adta le a szavazatát és a Red Bull pilótája több pontot szerzett, mint Rafael Nadal és a brit atléta, Mo Farah.
Vettel legújabb győzelmét úgy szerezte meg, hogy a pletykák szerint a német pilóta azért dominál a Formula-1-ben, mert Adrian Newey tervezi alá az autókat.

Riválisa, Felipe Massa azonban elmondta: "Kétségtelen, Vettel dominanciája a tehetségének köszönhető. Kiváló pilóta, aki megérdemli azt, amit elért. Többen azt mondják, ez csak azért lehet, mert a legjobb autója van. Ugyan a legjobb autója van, de csodálatos munkát végez és ha továbbra is versenyképes autója lesz, akkor még többet nyer."

Bernie Ecclestone szerint Vettel a Formula-1 legjobb pilótája. A 26 éves versenyző népszerűsége azonban megosztja a rajongókat, a 2013-as szezon során a díjátadó során többször kifütyülték.

"Ezt a hírnevet akkor szerezte, amikor Mark Webbert megelőzte Malajziában" - mondta el a Formula-1 irányítója. "Most néhányak egy olyan személyiségnek tartják, amely valójában nem ő. De nem hiszem, hogy ártott ezzel Marknak."

Vettel középtávra elkötelezte magát a Red Bullhoz, de Ecclestone szerint a német pilóta hamarosan más csapathoz szerződik.

"Fiatal és nem marad örökké ott, ahol van. A probléma az, hogy minden pilóta szeretné pályafutását a Ferrarinál befejezni, amely nem jó. Úgy érzem, egy olyan csapatot kell választania, amelynek segítségével több világbajnoki címet tud szerezni és ez a csapat nem szükségszerűen a Ferrari."

Belépés