• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Fernando Alonso: Nem ez volt a legjobb évem

Forma-1 Hírek - Fernando Alonso: Nem ez volt a legjobb évem

Készült: 2013.december.23 19:59 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - Fernando Alonso: Nem ez volt a legjobb évem
Fernando Alonso beismerte, 2013-ban nem teljesített olyan erősen, mint a tavalyi évben. A spanyol sportlap, az AS egy felmérést készített Alonso riválisait kérdezték meg arról, a Ferrari pilótája, vagy a négyszeres világbajnok, Sebastian Vettel volt-e a legjobb pilóta 2013-ban.
A felmérés szerint a spanyol pilóta volt a jobb.

"Mindig jó tudni, hogy elismerik munkádat, de azt hiszem, pályafutásom legjobbja 2012 volt" - mondta el Alonso. "Az idei szezonban voltak időszakok, amikor nem voltam elég jó, így például amikor kicsit több teljesítményt is nyújthattam volna, vagy amikor hibáztam, például Malajziában. Ezek a dolgok jövőre nem ismétlődhetnek meg. Olyan tökéletes évre van szükség, mint 2012-ben. Az számít, hogy elégedett legyél magaddal, de vannak dolgok, amiken javítani kell 2014-re."

A pletykák arról szóltak, hogy a Ferrarinál Alonso egyre elégedetlenebb és 2014-re a Red Bullt, vagy a McLarent vette célba. A McLarenről szóló pletykák még mindig erősek, különösen azt követően, hogy korábbi csapatfőnöke, Ron Dennis nem zárta ki annak lehetőségét, hogy Alonso visszatérjen a híres brit csapathoz.

Dennis kijelentéséről Alonso nem akart nyilatkozni.

"Nem lehet mindent megmagyarázni, amit naponta olvasol, vagy ehhez egy embert kell alkalmazni, aki csak ezzel foglalkozik."

Alonso beismerte, örül, hogy 2014-re a Ferrarinál készülhet az új V6-os turbókorszakra.

"Talán az utóbbi években jó választás a Red Bull, de bármely profi pilótának a legbiztonságosabb választás a Ferrari. Azt mondják, hogy mi a Ferrarinál rosszul dolgoztunk az idei évben, de nézzük csak meg a Williamst, vagy a McLarent."

Belépés