• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Kimi Räikkönen próbálhatja ki elsőként az új Ferrarit

Forma-1 Hírek - Kimi Räikkönen próbálhatja ki elsőként az új Ferrarit

Készült: 2013.december.23 15:54 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - Kimi Räikkönen próbálhatja ki elsőként az új Ferrarit
Kimi Räikkönen, nem pedig a Ferrari első számú pilótája, Fernando Alonso próbálhatja ki először pályán az olasz csapat 2014-es autóját.
Ezt az olasz forrásokra hivatkozva a La Gazzetta dello Sport közölte, a lap szerint a finn Räikkönen dolgozhat az új vörös együléses autójában a jerezi teszt első két napján.

A spanyol Alonso a 2014-es autót ugyanezen négynapos teszt utolsó két napján próbálhatja ki.

Räikkönen a Lotustól érkezik a Ferrarihoz. A finn pilóta hátműtéten esett át és a 2013-as szezon utolsó két versenyét ezért kihagyta.

"Visszatért hozzánk, mert új műszaki szabályok lesznek a jövő évben és egy tapasztalt pilótára volt szükségünk Alonso mellé" - közölte a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo. "Meggyőződésem, hogy Kimi Räikkönen jobban megfelel kívánalmainknak, mint Felipe Massa. Néhányak ezt nagy kockázatnak tartják, de én már a '70-es évek elejétől itt vagyok és tudom, hogy a kockázattal együtt kell élni a Formula-1-ben."

Montezemolo ezzel a kijelentéssel arra próbált hivatkozni, hogy míg Alonso és Massa harmonikus párost alkotott, addig 2007 világbajnoka, Kimi Räikkönen és Alonso között komoly feszültség alakulhat ki.

A spanyol pilóta azonban cáfolta, hogy próbálná Räikkönent bedarálni és második számú pilótaként maga mögé utasítani.

"Izgatottan várom vele a munkát, mert nagyon tehetséges és ő a Ferrari utolsó világbajnoka. Sokat tanulhatok tőle" - mondta el Alonso.

Alonso hozzátette, helytelen azt mondani, hogy a Ferrari pilótapárosa robbanékony lenne.

"Ezt nem akarom kommentálni, mert nem ismerem őt, nem dolgoztam vele egy csapatnál, de nem is töltöttem vele 10 percnél többet."

Néhány nappal ezelőtt Alonso kijelentette, a Ferrarinak hiányozni fog Massa munkája és nyíltan Räikkönen ellen nyilatkozott.

"Nem aggódom az ilyen dolgok miatt" - tette hozzá Montezemolo. "Kimi Kimi lesz, ugyanaz a pilóta, aki eddig volt. Ha sokat beszélne, akkor nem lenne Kimi. Nagyon motiváltnak látom, örül, hogy újra a Ferrarinál lehet a kihagyás után. Ez nagyon fontos volt számára, mivel sikerre éhesen tért vissza."

A Ferrari elnöke beismerte, Räikkönen örömmel fog dolgozni a csapat új szimulátorában, annak ellenére, hogy a korábbi hírek szerint a finn pilóta nem túlságosan rajong ezért a technológiáért.

"Most egy egészen jó szimulátorral rendelkezünk és úgy érzem, Räikkönen örömmel fog dolgozni benne" - mondta el Montezemolo.

Az elnök nem akarta nyíltan kijelenteni, hogy Alonso marad a csapat első számú pilótája, de bizonyos hierarchiát felállított: "Azt hiszem Fernando a világ legerősebb pilótája, Egy nagyon motivált úőj csapattárssal rendelkezik. Arra számítok, mindkét pilóta sok pontot szerez, így újra harcolhatunk a konstruktőri bajnokságban."

Montezemolo nem számít arra, hogy a két pilóta között tűzijáték lesz.

"A csapatfőnök, Stefano Domenicali tisztázza velük a helyzetet. Büszkeség és felelősség a Ferrarinál vezetni. Ha a pilóták magukért szeretnének vezetni, akkor saját csapatot kell alapítaniuk, vagy más csapathoz szerződniük. A Ferrarinál nagyon tiszta szabályok vannak."

Belépés