• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Bernie Ecclestone még több dupla pontos versenyt szeretne

Forma-1 Hírek - Bernie Ecclestone még több dupla pontos versenyt szeretne

Készült: 2013.december.23 13:51 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - Bernie Ecclestone még több dupla pontos versenyt szeretne
Bernie Ecclestone elmondta, szeretné, ha nemcsak a szezon utolsó versenyén, hanem az utolsó három fordulóban osztanának dupla pontokat, de beismerte, a tervet teljesen elvethetik.
A 83 éves üzletember úgy gondolja, a lehető legtovább nyitottan kellene hagyni a világbajnokságot és ennek következtében a sportot televízión nyomon követő nézőket is jobban érdekelné a Formula-1.

A három versenyen kiosztandó dupla pont elgondolását a Stratégiai Munkacsoport elé vitték, de leszavazták és csak a szezon utolsó versenyére engedélyezték a dupla pontok kiosztását. Azonban Luca di Montezemolo kezdeményezésére januárban egy újabb megbeszélés lesz, melynek során az ötletet egy az egyben elvethetik.

"Saját véleményem az, hogy a szezon utolsó három versenyén lenne értelme dupla pontokat osztani" - nyilatkozta Ecclestone. "De az is elképzelhető, hogy a szabályt egy az egyben eltörlik a januári megbeszélés során. Úgy érzem az utolsó három verseny, vagy semmi. Az utolsó három verseny esetében az érdeklődése mindenkinek megmaradna - a rajongóknak, a sajtónak és a televíziónak - a szezon végéig."

Belépés