• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Sebastian Vettel: Semmi nem fog változni

Forma-1 Hírek - Sebastian Vettel: Semmi nem fog változni

Készült: 2013.december.23 12:43 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - Sebastian Vettel: Semmi nem fog változni
Sebastian Vettel beismerte, ugyan a 2014-es szabályváltozások a szezont megjósolhatatlanná teszik, de a világbajnok bízik benne, hogy a nagycsapatokat - így például a Red Bullt - nem befolyásolja túlságosan.
Habár a feltételezések szerint a kiscsapatok előtt most lehetőség nyílik a hátrány ledolgozására, Vettel úgy érzi a szabályváltozások a nagyobb csapatokra nem lesz kihatással.

"Nagyon nehéz elvárásokat mondani, különösen az új motor miatt. Senki nem tudja valójában, mi fog történni, de azt hiszem, a nagycsapatoknak fog segíteni, így a szokásos alakulatok lesznek az élen. A sorrend nem tiszta és talán a különbségek is nagyobbak lesznek, mint most. Trükkös a helyzet, mert nem tudjuk, milyenek lesznek a versenyek és trükkös lesz száz kilogramm üzemanyaggal gazdálkodni vasárnap, majd meglátjuk."

Vettel új csapattársa, Daniel Ricciardo is egy véleményen van a német pilótával.

"Ha a Red Bullnak a jövő évben a teszteken és az első versenyeken nem lesz megfelelő a sebessége, akkor is bízni fogok a fiúkban és abban, hogy gyors megoldást találnak" - közölte az ausztrál pilóta. "Arra számítok, hogy legalább az első négy-öt versenyen az élcsapatok továbbra is élcsapatok maradnak. Az, hogy a középmezőny közelebb kerül-e hozzánk, nem tudom. Szeretném, ha szorosabb lenne a mezőny. Nem jó látni öt másodperc különbséget az első és az utolsó autó között."

Belépés