• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - A Mercedes gumiprobléma miatt korábban befejezte a bahreini tesztet

Forma-1 Hírek - A Mercedes gumiprobléma miatt korábban befejezte a bahreini tesztet

Készült: 2013.december.20 09:20 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - A Mercedes gumiprobléma miatt korábban befejezte a bahreini tesztet
A Mercedes az eheti bahreini gumitesztet befejezte, miután Nico Rosberg autóján 320 kilométer/órás sebességnél eldurrant az abroncs és az autó megsérült.
A hírek szerint a Mercedes pilótája nem sérült meg a baleset során, de az autón javítást kellett elvégezni, miután a baleset nagy sebességnél történt.

Miután már nem volt elég idő arra, hogy a teljes javítási munkálatokat elvégezzék és a német pilóta újra a pályára gurulhasson a három napos Pirelli teszt zárónapján, a csapat úgy döntött, befejezi a gyakorlást.

Rosberg Twitter oldalán a balesetről délelőtt számolt be, de ezt követően a bejegyzést ki is törölték.
"320 kilométer/órás sebességnél történt a megpördülés az egyenesben, amelyet a gumi, minden előjel nélkül történt eldurranása okozott. Most egy kis WC papírra van szükségem..."

A Pirelli 2014-es abroncsait a héten Bahreinben teszteli a Red Bull, Toro Rosso, Ferrari és a Mercedes 2013-as autóin.

Az olasz gumigyártó szóvivője nem akart az esetről nyilatkozni, de elmondta, a gumitesztelés során ilyen balesetek megtörténhetnek.
"A bahreini egy privát teszt, így az összegyűjtött adatok bizalmasak" - közölte a szóvivő. "Azonban balesetek történhetnek, ezért tesztelünk. A tervek szerint folytatjuk tovább a munkát."

Belépés