• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Pirelli: A 2014-es abroncsok biztonságosak

Forma-1 Hírek - Pirelli: A 2014-es abroncsok biztonságosak

Készült: 2013.december.20 11:16 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - Pirelli: A 2014-es abroncsok biztonságosak
A Pirelli közölte, a 2014-es Formula-1-es abroncsok biztonsága nem kérdőjeleződött meg annak ellenére, hogy csütörtökön a Mercedes autóján egy abroncs felrobbant és a csapat a tervezettnél korábban kényszerült a teszt befejezésére.
A csapat német pilótája, Nico Rosberg autóján 320 kilométer/órás sebességnél a célegyenesben robbant el az abroncs. A Mercedes megpördült a célegyenesben és habár nem ütközött neki semminek, az autó javításra szorult, de a szerelők úgy látták, a tesztnap vége előtt nem tudják befejezni az autó megjavítását, ezért a tervezettnél korábban befejezték a gyakorlást.

A Pirelli azonban közölte, hogy Rosberg autóján egy prototípus abroncsot használtak, amelynek "struktúrája és keveréke egy teljesen új megoldás, melyet azzal a céllal használták, hogy a lehető legjobb megoldásokat találjanak a következő szezonra".

A gumit csak laboratóriumi körülmények között tesztelték és a Pirelli közleménye szerint ezt a keveréket többet nem fogják használni.

"Nem kérdés a jövő évre készülő abroncsok biztonsága" - olvasható az olasz gyártó közleményében. "A baleset, amely Rosberg autójával történt vizsgálat alatt áll, melynek eredményét az FIA és a csapatok is megkapják."

Belépés