Forma-1 Hírek - Lassabbak a Pirelli új abroncsai

Készült: 2013.december.19 23:08 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - Lassabbak a Pirelli új abroncsai
A Bahreinben folyó privát tesztről az az információ szivárgott ki, hogy a Pirelli 2014-es szezonra fejlesztett abroncsai sokkal konzervatívabbak.
A Pirelli egy háromnapos tesztet szervezett a királyságba, mely kedden kezdődött meg a Red Bull, Ferrari, Mercedes és a Toro Rosso részvételével.

A tesztelés során 2013-as autókkal próbálják ki a jövő évi abroncsokat, amelyeknek az új turbómotorok magasabb forgatónyomatékával kell megküzdeniük. A teszt zárt ajtók mögött folyik és a köridőket sem hozták nyilvánosságra.

De az olasz Autosprint úgy értesült az abroncsok sokkal lassabbak mint az idei keverékek.
"Az első benyomások alapján az abroncsok lassabbak. Még a 2013-as autókkal is rosszabb a köridő, mert a gumiszállító sokkal óvatosabb megközelítést választott" - olvasható a lapban.

A Pirelli számára zűrös volt a 2013-as szezon, előbb a Brit Nagydíjon voltak problémák, majd a csapatok folyamatosan megkérdőjelezték a keverékek tartósságát és minőségét.

Az Autosprint szerint a Formula-1 hivatalos gumiszállítója több tucat keveréket szállított Bahreinbe. Az abroncsok összetétele ugyan más, de mindegyik kevlár borítást kapott.
"Az acélköpenyek, amelyek több problémát okoztak a 2013-as szezon elején, nem kerülnek kipróbálásra."

Belépés