MotoGP Hírek - Lorenzo szerint a Marquez-jelenség pótolja Stoner hiányát

Készült: 2013.december.16 15:38 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

Jorge Lorenzo ismét elismerően nyilatkozott idei legfőbb riválisáról, az őt az összetettben mindössze négy ponttal legyőző Marc Marquezről, aki ezzel újoncként vált a királykategória legfiatalabb világbajnokává. A yamahás spanyol szerint a Repsol Honda motorosa egy igazi jelenség, aki képes pótolni a 2012-ben visszavonult Casey Stoner hiányát.
Jorge Lorenzo címvédőként vágott neki a 2013-as gyorsasági motoros világbajnoki idénynek, s kis híján sikerült is trónon maradnia, ám végül négy ponttal kikapott az újoncként diadalmaskodó Marc Marqueztől. Pedig a yamahást összesen nyolcszor intették le elsőként, ennek ellenére zárt végül a pontverseny második helyén: „Nagyon jó szezont futottam, s nyolc versenyt megnyertem. Ritka, hogy ennyi győzelemmel valaki csak második legyen. A végén mindössze négy ponttal buktuk el a bajnoki címet” – nyilatkozta Lorenzo saját teljesítményével kapcsolatban a Motocuatro.com weboldalnak. A kétszeres spanyol MotoGP-világbajnok ezután rátért elsőszámú ellenfele értékelésére, s nem meglepő módon csak dicsérni tudta minden idők legfiatalabb összetett győztesévé avanzsáló honfitársát:

„Meg kellett küzdenünk a Marquez-jelenségggel. Egy újonc, aki a Moto2-ből fellépve rögtön hat győzelmet, valamint számos pole pozíciót és dobogós helyet szerez, az egész egyszerűen egy jelenség. Korábban Stoner viselhette ezt a titulust, de most már más áll a helyén. Nagyon kemény volt ellene harcolni, de a legvégéig megpróbálkoztam vele. Nem bánok semmit” – mondta, majd így folytatta: „Nem számítottam ilyen bemutatkozásra. Természetesen azzal tisztában voltam, hogy egy nagyszerű versenyző, de ezt a minden futamon tapasztalt kiegyensúlyozottságot nem vártam tőle. Azt gondoltam, Dani Pedrosa lesz a legnagyobb riválisom. Marctól a harmadik vagy a negyedik helyre számítottam, nem pedig arra, hogy ő lesz a legkeményebb ellenfelem.”

2014-ben azonban már tudni fogja Lorenzo, hogy bizony Marquezzel is komolyan kell számolnia, hiszen a repsolos nyilvánvalóan címe megvédéséért fog hajtani. Ebbe természetesen az idei ezüstérmesnek is lesz némi beleszólása, de azzal a yamahás is tisztában van, hogy mindez a motorok teljesítményének függvénye is: „Jövőre sok minden függ majd a motorok szintjétől. Meg kell várnunk, hogy lássuk, mennyivel lesz jobb a Honda, s mekkorát fejlődik a Yamaha. Mindig megpróbálok még jobb lenni, még keményebben edzeni, s tovább javítani a vezetési stílusomon. Ugyanakkor nyilvánvalóan a gép is nagyon fontos. Remélem, hogy mint mindig, a Yamaha most is keményen fog dolgozni, s megadja a szükséges részeket ahhoz, hogy a Honda-pilóták ellen harcolhassunk” – zárta gondolatait a pilóta.

Belépés