• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Jenson Button mulatságos első tesztre számít

Forma-1 Hírek - Jenson Button mulatságos első tesztre számít

Készült: 2013.december.16 19:23 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - Jenson Button mulatságos első tesztre számít
Jenson Button úgy gondolja, a pilóták első 2014-es tesztje nem lesz problémamentes. 2009 világbajnoka szerint a turbómotorok viselkedése, a változékony és hűvös jerezi időjárás miatt bizarr körülmények várhatók az első szezon előtti teszten.
"A téli tesztelés mulatságos lesz Jerezben" - mondta el Button, aki a 2014-es McLarent már a csapat szimulátorában kipróbálhatta. "Az időjárás hideg lesz, a gumik nem működnek, talán az autók sem működnek és amikor körözöl, valószínűleg furcsa érzésed lesz, mivel magasabb sebességi fokozatokban kell haladni. Nagyon más vezetést kíván meg és el kell sok olyan dolgot felejteni, amit az évek során tanultál meg a versenyautó vezethetőségéről, a motorról, az autó erőleadásáról. Teljesen más lesz."

A brit pilóta szerint a megnövekedett forgatónyomaték és a csökkenő leszorítóerő miatt érdekes kihívás előtt állnak.
"A jövő évi első versenyig senki nem tudja, hogy az autók hogyan fognak teljesíteni. Trükkös lesz, mert a motor forgatónyomatéka nagyobb lesz. Sokkal kevesebb leszorítóerő lesz, mivel a kipufogógázt nem lehet felhasználni. Nagyon nehéz lesz tapadást találni. Sokat kell mindenkinek tanulni, még a tapasztalt pilótáknak is és ez izgalmas. Szeretnél olyan pályán lenni, ahol trükkös kanyarok vannak, de a jerezi kettes/hármas kanyar is nehéz lesz. Olyan gázpedálra van szükség, amelyről már korábban le kell lépni, hogy a motor forgatónyomatékát kezelni lehessen. Remélhetőleg az autó fejlesztésén végzett munka segít engem a jövő évben."

Habár kaotikus tesztre számít, Button nem kétli, hogy a szezonnyitóra a csapatok minden problémát megoldanak majd.
"Most rosszul áll mindenki, de az első versenyre mindent megoldunk" - tette hozzá.

A kollektív tesztelés január 28-án kezdődik, a szezonnyitó versenyre március 16-án Melbourne-ben kerül sor.

Belépés