• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Kimi Räikkönen a hetes rajtszámot választja

Forma-1 Hírek - Kimi Räikkönen a hetes rajtszámot választja

Készült: 2013.december.16 16:20 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - Kimi Räikkönen a hetes rajtszámot választja
A Formula-1-es pilóták a Karácsony előtti utolsó napokat azzal töltik, hogy kiválasztják, mely rajtszámot használják majd Formula-1-es pályafutásuk további szakaszában.
Miután az FIA elindította a kiválasztási folyamatot, a pilótáknak 2 és 99 között három számot kell kiválasztaniuk. Ahogyan korábban kiderült, Sergio Perez a 11-es rajtszám mellett tette le voksát.

Fernando Alonso valószínűleg szerencseszámát, a 14-est választja, Jean-Eric Vergne, az ikonikus 27-es rajtszámot igényli meg, míg Nico Rosberg azt a hatos rajtszámot szeretné, amelyet édesapja, Keke használt az 1982-es bajnoki cím megszerzésekor.

A Williams pilótája, Valtteri Bottas a Twitteren közölte, a 77-es lesz első számú választása.

Felipe Massa a 19-es rajtszámot szeretné, de a többi pilóta - így a Red Bull új versenyzője, Daniel Ricciardo - még nem közöltek semmit.
"Csendben vagyok. De csodálatos dolog a Formula-1-es pilóták számára, hogy szabadon kiválaszthatják, milyen rajtszámot szeretnének használni a jövő évtől."

Ricciardo utódja a Toro Rossónál Daniil Kvyat lesz, aki beismerte: "Éjszakákon át gondolkozom a rajtszámról."

A Lotus pilótája, Romain Grosjean hozzátette: "A három számot elküldtem az FIA-nak, de egyenlőre titkolom, melyek ezek."

A finn Ilta-Sanomat újság arról számolt be, hogy Kimi Räikkönen a hetes rajtszámot viseli majd sisakján és a jövő évi Ferrarin.

Belépés