• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Hivatalos: Sutil a Saubernél folytatja

Forma-1 Hírek - Hivatalos: Sutil a Saubernél folytatja

Készült: 2013.december.13 20:10 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - Hivatalos: Sutil a Saubernél folytatja
Adrian Sutil a Sauber pilótája lesz a 2014-es szezonban, jelentette be pénteken a hinwili csapat. "Nagyon örülök, hogy sikerült közös megegyezésre jutni" - mondta el Sutil.
"Habár már korábban tudtam, hol szeretnél folytatni, a tárgyalások a tervezettnél hosszabb időt vettek igénybe. Azonban most minden okom meglesz arra, hogy ünnepeljek Karácsonykor. Hosszú ideje kapcsolatban állok Monishával és mindig nagyra értékelte képességeimet. Hat jó évet töltöttem el a Force Indiánál, sok kiemelkedő pillanat volt, most itt az idő új kihívás után nézni. Szeretnék részt vállalni a sikeres közös jövőben a Sauber F1 Team csapatnál. A csapat hosszú és sikeres hagyományokkal rendelkezik az autósportban, emellett lenyűgöző gyáruk van és az egyik legjobb szélcsatornájuk a Formula-1-ben, már régóta lenyűgöztek. Köszönöm Peter Saubernek és Monisha Kaltenbornnak a bizalmat."

"Nagyon örülünk, hogy szerződtetni tudtuk Adriant, különösen azért, mert régóta vártuk a közös munkát" - tette hozzá Monisha Kaltenborn csapatfőnök. "Adrian már szeptember végén járt a gyárban, megtekintette az infrastruktúrát. Adrian nemcsak gyors, de nagy tapasztalattal is rendelkezik, amely nagyon fontos lesz a jövő évi szabályok miatt. Üdvözöljük Adriant a Sauber F1 Team csapatnál, várjuk a sikeres együttműködést."

A 30 éves Sutil eddig 109 futamon indult, legjobb eredményét 2009-ben az Olasz Nagydíjon érte el, a negyedik helyen végzett.

A Sauber még nem jelentette be másik pilótáját 2014-re, azonban várhatóan az orosz Szergej Szirotkin kap lehetőséget, amennyiben sikerül a szükséges szuperlicenszt megszereznie.

Belépés