• Autós Hírek
  • Kamion Hírek - Guruló tévék lephetik el a városokat a jövőben

Kamion Hírek - Guruló tévék lephetik el a városokat a jövőben

Készült: 2013.december.13 18:37 Készítette: Lipták Melinda Írta: S.B. Kategória: Autós Hírek, Kamion hírek Forrás Kamion Hírek

Egyelőre sci-fi filmekbe illő elképzelést mutattak be a minap Amerikában, azonban tekintve a technológia életképességét, akár lehet, hogy a nagyvárosok látványát hamarosan tévévé alakított autóbuszok lepik el. A dizájner Tad Orlowski által megálmodott járművek jelentősen átalakíthatják a városok látképét.
A buszok oldalfelületét az elképzelések szerint LCD-kijelzőkkel látnák el, amire tetszés szerint bármi kivetíthető.

Amennyiben a kijelzők nem működnek, a Willie névre keresztelt autóbusz szinte semmiben sem különbözik egy hagyományos, most használt géptől. Feltűnő lehet, hogy a busz egész vázszerkezete látható, az egész járművön lényegében keresztül lehet látni. Persze ha az ötletből valaha is lesz bármi, akkor eléggé valószínűtlen, hogy a hatalmas panelek nem lesznek bekapcsolva. Ebben az esetben menet közben reklámok mehetnek a felületeken, ha pedig a megállóhoz érkeznek a buszok, az utasok számára fontos információk jeleníthetőek meg rajtuk. Reklámipari szempontból hibátlan az elképzelés, de persze sok gyakorlati kérdést is felvet. Egyrészt a panelek zártsága miatt lehetetlen lenne ablakot nyitni, szellőztetni a buszokon, de a mozgóképek valószínűleg a környezetében lévő sofőrök figyelmét is jelentősen elvonnák. Ettől függetlenül nem lepődnénk meg rajta, ha a közeljövőben a világon bárhol – de legfőképp valamelyik gazdag távol-keleti országban – megjelenne az LCD-kijelzőkkel borított autóbusz.

Kapcsolódó videó:

Belépés