MotoGP Hírek - Marquez: „Soha nem gördítenék akadályt Lorenzo érkezése elé”

Készült: 2013.december.11 17:31 Készítette: Lipták Melinda Írta: Borbás Bálint Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

Mint arról korábbi írásunkban mi is beszámoltunk, 2014 végén mind a gyári Yamaha, mind a Repsol Honda pilótakettősének lejár szerződése csapatával, így nem kizárt, hogy komoly mozgolódás indul el a jövő évi szezon végén a pilótapiacon.
A HRC alelnöke, Shuhei Nakamoto ráadásul nyíltan beismerte egy nyilatkozatában, hogy meg fogják keresni a jelenleg a nagy rivális Yamahánál versenyző Jorge Lorenzót egy 2015-ös ajánlattal, ami csak további olajat öntött a találgatások tüzére. Lorenzo sem vízzel locsolta meg a lángokat, hiszen Nakamoto nyilatkozatára reagálva elmondta, egy csapatot sem szeretne kizárni a 2015-ös folytatás lehetőségét illetően, és ő részéről bármilyen forgatókönyvet el tud képzelni.

Pedrosa helyet 2014 év végén felszabadul a Hondánál, és Lorenzo is éppen akkor válik majd szabadon igazolhatóvá, így elméleti síkon minden adott ahhoz, hogy 2015-ben megvalósuljon a Marquez-Lorenzo álom (vagy inkább rémálom a csapatfőnök szempontjából?!) versenyzőpáros a Repsolnál. A friss világbajnok, Marquez mindenesetre nem gördítene akadályt Lorenzo érkezése elé, legalábbis a spanyol Cadena SER rádióadásában így nyilatkozott.

„Soha nem gördítenék akadályt Lorenzo érkezése elé – izgalmas lenne osztozni vele a bokszon. Nem foglalkozom vele, hogy ki a csapattársam; egyszerűen csak mindig megpróbálom a legtöbbet kihozni a lehetőségeimből és annyit tanulni, amennyit csak lehet” – fogalmazott a 20 éves cerverai, aki végül azt is elmondta, csapattársa, Dani Pedrosa helyzetét is maximálisan átérzi, hiszen fordított esetben bizonyára őt is érzékenyen érintené, hogy újonc csapattársa egyből világbajnok lett egy ugyanolyan motorral, mint az övé. „Én lennék az első, akit bosszantana ez a helyzet” – mondta el őszintén Marquez.

Belépés