MotoGP Hírek - Valentino Rossi kényszerűségből kihagyja Simoncelli emlékversenyét

Készült: 2013.november.25 17:43 Készítette: Lipták Melinda Írta: Borbás Bálint Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

Az előttünk álló hétvégén, a közép-olaszországi Latinában rendezik a Sic Supermoto Day-t, amelyet – most már hagyományosan – a 2011-ben elhunyt Marco Simoncelli emlékére tartanak meg. Valentino Rossi a tavalyi után az idei emlékversenyen is elindult volna, ám nem készült el időben a motorja, így nem tud elindulni, és ezúttal elmarad a Rossi-Biaggi párharc.
Az elmúlt hétvégén Rossi a Monza Rally Show-n állt rajthoz, és végzett a 2. helyen Dani Sordo mögött. A tervek szerint nem ez lett volna az év utolsó versenye a számára, most mégis úgy tűnik, hogy ez lett belőle.

Az ok prózai: „Sajnos 99%, hogy nem tudok ott lenni a Sic Supermoto Day-en. Egy kis probléma lépett fel a motorral, a Yamaha ugyanis nem tud időben biztosítani számomra egyet a versenyre, a szerződésem folytán más márkájú motort pedig nem használhatok” – árulta el a GPOne.com riporterének a „Doktor”, akire kilencszeres világbajnokként is ugyanúgy vonatkoznak a szerződések paragrafusai, mint bármely kollégájára, és ez most épp megakadályozta őt abban, hogy azt csinálja, amit szeretne.

A versenyen több specialista mellett egyébként Max Biaggi is elindul, így a „Doktor” ismét összecsaphatott volna a „Kalózzal”, de ez a klasszikus párharc most tehát sajnálatos okokból elmarad.

Belépés