• Autós Hírek
  • Kamion Hírek - Így képzeli el a női teherautót a Mitsubishi Fuso

Kamion Hírek - Így képzeli el a női teherautót a Mitsubishi Fuso

Készült: 2013.november.25 17:05 Készítette: Lipták Melinda Írta: S.B. Kategória: Autós Hírek, Kamion hírek Forrás KamionHírek

Manapság egy nő lényegében bármilyen hivatást választhat, emancipáltságtól függően a legkeményebb férfimunkát is bevállalhatja egy hölgy, azonban egyes szakmák mégis kevésbé vonzóak a gyengébbik nem számára. Ilyen például a tehergépkocsi-vezetői hivatás is, mégis egy olyan, a tradíciókat szentírásként kezelő országból jött egy gyári készítésű, a hölgyeknek szánt kocsi, mint Japán.
Valószínűleg nem a Mitsubishi vezetésének nyomására készült el a koncepcióautó. Inkább a tulajdonos Daimler ötlete lehetett rózsaszín gép elkészítése. A Canter hibrid változatát alakították át és mutatták be a Tokiói Motorshown, a kisteherautót egy alapos csajosító kúrának vetették alá. Ez persze kimerült a külső-belső színek szokatlan választásában, de elég valószínűtlen, hogy a női nem képviselőit a lemezek alatti technika jobban érdekelné a külső megjelenésnél.

Minden esetre, a Canter most úgy néz ki, mint aki most jött egy rágógumigyárból, kívül-belül rikít a rózsaszín, olyannyira, hogy a karosszérián szinte nincs pont, amely ne ebben a színben pompázna, még a felniket, a tükörházakat és az akkucsomag fedőjét is pinkre fényezték a lelkes japánok.

Azt, hogy mennyire volt nyerő az ötlet, mindenkinek a saját ízlésére bízzuk, minden esetre a sorozatgyártás valószínűleg nem fog beindulni, hacsak a Hello Kitty gyártója le nem ad egy nagyobb megrendelést a teherautóra.

Belépés