• Autós Hírek
  • Kamion Hírek - Az LNG-s Iveco és a hibrid Fuso Canter jelenti a jövőt a németek szerint

Kamion Hírek - Az LNG-s Iveco és a hibrid Fuso Canter jelenti a jövőt a németek szerint

Készült: 2013.november.21 20:00 Készítette: Lipták Melinda Írta: S.B. Kategória: Autós Hírek, Kamion hírek Forrás Kamion Hírek

A német „Transport” magazin minden második évben díjazza azokat a megoldásokat a közúti szállítmányozás iparágában, melyek előremutatóak, környezetbarátak és a fenntartható fejlődés szempontjából fontos fejlesztések.
A zsűri ennek megfelelően sokrétű, természetesen a szállítmányozó cégek képviselői és az Járműgyártók Szövetségének szakértői is helyet kaptak a döntőbírák között, de képviseltetik magukat a sajtó, kutatóintézetek és állami szervezetek is.

A megítélésnél fő szempontok az ökológiai, ökonómiai és szociális hatások. A legnagyobb géposztályban idén a németek az Iveco Stralis folyékony gázzal hajtott modelljét találták kategóriagyőztesnek, az olaszok teherautója nemcsak, hogy könnyedén teljesíti az Euro6-os normát, de sokkal halkabb működésű, mint egy dízelmotoros jármű. Kisebb haszongépjárműveket is díjaztak, így a „terítőjármű 12 tonnáig” kategóriában a Fuso Canter Eco Hybrid nyert, míg a max. 6,5 tonnás transzporterek között a Renault Kangoo Z.E. elektromos kisáruszállító vitte a prímet. A gyártók által kínált szolgáltatások közül a zsűri véleménye alapján a Daimler Fleet-Board-ja került ki győztesen.

Belépés