Kamion Hírek - Újrafutózásba kezd a Continental

Készült: 2013.november.21 19:57 Készítette: Lipták Melinda Írta: S.B. Kategória: Autós Hírek, Kamion hírek Forrás Kamion Hírek

Egyre nagyobb teret nyernek az újrafutózott abroncsok Európában, így már olyan iparági vezető konszernek is beszállni kényszerülnek a versenybe, mint a Continetal. A tőzsdén is szereplő vállalat a hannoveri főhadiszálláson üzemelte be a használt gumiabroncsokat újrahasznosító létesítményét.
A futózott gumik előállítása rendkívül környezetbarát folyamat, egy teljesen új abroncs előállításához képest fele annyi energia szükségeltetik hozzá, míg például a vízfelhasználás és a hulladékképződés 80%-al alacsonyabb.

A végeredmény egy körülbelül a harmadával olcsóbb termék, mely minőségben az újjal szinte megegyező – fogalmazta meg az újrafutózott gumik létjogosultságát a Continental. Az üzemből évi 180 ezer teherautó-abroncs kerülhet ki, melyek célpiaca egyértelműen Európa. A Conti jelentős hozzájárulást is kapott a létesítmény létrehozásakor, mivel újrafeldolgozási folyamatról van szó, környezetbarát tevékenységnek minősül a gumifutózás, így a német állam eurómilliókkal honorálta a konszern törekvését.

Belépés