MotoGP Hírek - A Ducati számára elsőbbséget élvez a MotoGP

Készült: 2013.november.19 20:40 Készítette: Lipták Melinda Írta: Forgó Ariel János Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

A Ducati Corse új főigazgatója, Gigi Dall’Igna elmondta, hogy jelen pillanatban mindenek felett áll, hogy a MotoGP-ben újra versenyképesek legyenek, így a Superbike projekt maximum csak a második lehet.
„A MotoGP a legfontosabb kategória a motorversenyzés világában, szóval a lehető leghamarabb szeretnénk javítani az eredményeinket ott. Másfelől természetesen a Superbike is fontos része a Ducati történelmének, úgyhogy ezen a területen is dolgoznunk kell. A prioritás a MotoGP, azonban fejlődnünk kell a Superbike-ban is.” – magyarázta Dall’Igna. A Ducati tulajdonképpen 2009 óta küzd kisebb-nagyobb problémákkal, az utóbbi időben pedig sajnos egyre gyengébb teljesítményt nyújtottak az olasz márka motorjai, függetlenül attól, hogy ki ült rajtuk. A vesszőfutás 2009-ben kezdődött Casey Stoner laktóz-érzékenységével, amikor az ausztrál motoros kénytelen volt pár futamot kihagyni, így értelemszerűen a Ducati világbajnoki esélyei is elszálltak. A 2010-es esztendő első öt versenye alkalmával Stoner nem tudott ötödik helynél előrébb zárni, azonban a szezon második felében beindult a szekér, de a vb-cím így is igen messze volt és csak összetettbeli negyedik hely jutott az ausztrálnak.

Érhető módon Valentino Rossi érkezésében bízott a Ducati és a szurkolók is, azonban a „Doktor” bicskája pont úgy beletört a Desmosedicibe, mint korábban Melandrié, vagy éppen Haydené, így az olasz motoros mindössze két évet töltött a bolognai gyártó színeiben. Ez az időszak azonban elegendő volt a Ducatinak ahhoz, hogy azon reális szemléletet elfogadják, miszerint nem a versenyzőkkel, hanem sokkal inkább a motorjukkal van probléma. Ezt bizonyítja Andrea Dovizioso első éve a márkával, amelyet megelőzően dobogóra is tudott állni a 2004-es 125-ös világbajnok a Tech3 Yamahával, vagy éppen Cal Crutchlow teljesítménye. Az angol pilóta múlt héten tette meg első köreit a Desmosedicin és jóval halványabb produkciót nyújtott, mint Yamaháján az év során.

Belépés