• Autós Hírek
  • Kamion Hírek - Elindultak a MACK-ek az amerikai karácsonyi túrára

Kamion Hírek - Elindultak a MACK-ek az amerikai karácsonyi túrára

Készült: 2013.november.18 20:35 Készítette: Lipták Melinda Írta: S.B. Kategória: Autós Hírek, Kamion hírek Forrás Kamion Hírek

Megkezdődött Amerika karácsonyfájának turnéja, melynek a MAC az egyik fő támogatója. Azt a fenyőt, mely az USA fővárosának jellegzetes épülete, a Capitolium előtt állítanak fel, a Washington állambeli Colville Nemzeti Parkban vágták ki és helyezték egy MAC Pinnacle után kötött pótkocsira.
A 28 méteres, 80 éves engelmann-lucfenyő kitermelésénél 300 érdeklődő volt jelen az erdészet szakemberein kívül. Mielőtt a fővárosba viszik a fát, egy 11 államon át vezető túrára viszik a teherautóval, melynek összesen 24 állomása lesz.

A Mack régóta partnere az amerikai kormánynak a karácsonyi előkészületekben. A gyártó korábban több alkalommal szolgáltatta a szállítmányozó járművet a nemzet karácsonyfája körüli teendők során, legutóbb 2011 és 2012-ben volt a Mack a hivatalos szállító. A partnerkapcsolat idén is megmaradt, két Pinnacle vontató áll a kormányzat rendelkezésére, melyeket idén a gyártó speciális, karácsonyi díszbe öltöztetett.

Belépés