Kamion Hírek - Új parkolóhelyekkel bővült a kínálat az osztrák A1-esen

Készült: 2013.november.14 19:48 Készítette: Lipták Melinda Írta: S.B. Kategória: Autós Hírek, Kamion hírek Forrás Kamion Hírek

60 új teherautó-parkolóhely várja a megpihenni vágyókat vagy kényszerülőket az osztrák A1-esen Ansfeldennél. Ezzel együtt immáron 200, kamionok számára kialakított parkolóállást lehet használni mind a pihenő északi, mind a déli részében. A bővítési munka négy hónapba telt, az osztrák autópálya-kezelő több mint 2 millió eurót költött erre a célra.
Az A1-es sztrádát és különösképpen a Haid és Ansfelden közötti szakaszt, kiemelten kezeli az ASFINAG, mivel sehol az országban nem halad át annyi kamion, mint ott.

Napi szinten 17 ezer teherautó közlekedik erre, ez pedig majd évi 5 milliós forgalmat jelent. A Linz körüli megállóhelyek között ez a pihenőállomás a legnépszerűbb, mivel itt a sofőröknek minden a rendelkezésükre áll, így nagyjából mindig teljes kihasználtsággal üzemelt a parkoló, a bővítésnek köszönhetően nagyobb az esély, hogy az arra tévedő talál szabad helyet.

Ausztriában összesen 5800 kamion-parkolóhely áll rendelkezésre és mivel az A1-es és Felső-Ausztria is igen nagy forgalmú, ebből 1000 itt található. Az elkövetkezendő években éppen forgalom miatt további parkoló-bővítések várhatóak, az A8-as, az A9-es és az A25-ös autópályákon további 200 parkolóhelyet épít az ASFINAG.

Belépés