Legördült a gyártósorról az utolsó BMW M3 Coupe

Készült: 2013.július.12 07:39 Készítette: Super User Kategória: Autós Hírek, Autós Friss hírek

Legördült a gyártósorról az utolsó BMW M3 Coupe
A következő generáció az M4 típusnevet viseli majd, és a szívó V8-as blokk helyett valószínűleg duplaturbós hathengeres erőforrást kap.
A múlt héten lezárult egy korszak a BMW történelmében, hiszen legördült a gyártósorról az utolsó BMW M3 (E92) Coupe. A következő generáció a bajorok új névadási struktúrájának megfelelően már az M4 nevet viseli majd, ugyanakkor a négyajtós modell továbbra is megtartja az M3 jelölést, mivel a páros szám csak a kupé és kabrió modelleknek jár.

A most kifutó M3 Coupe gyártása 2007-ben kezdődött és az évek során mintegy 40.000 darab készült belőle, továbbá 10.000 darab négyajtós szedán és 16.000 kabrió, utóbbi szám viszont még emelkedhet, hiszen a nyitható tetejű modell szeptemberig gyártásban marad.

Legördült a gyártósorról az utolsó BMW M3 Coupe
Aki tehát szeretne magának még újonnan vásárolni egy példányt a szívó V8-as motorral hajtott bajor erőgépből, az a kabrióból még rendelhet, és az is elképzelhető, hogy egy-két szalonban kiállított Coupe is gazdára vár még.

Legördült a gyártósorról az utolsó BMW M3 Coupe
A következő generáció már az M4 nevet viseli majd, ugyanakkor a négyajtós modell továbbra is megtartja az M3 jelölést
A M3 leköszönésével nem csak a legendás név változik meg, hanem a motorizáltság is, mivel a vérbeli sportmotornak számító pörgős V8-at a hírek szerint leváltja a duplaturbós, hathengeres erőforrás 450 lóerő körüli teljesítménnyel.

Belépés