MotoGP Hírek - Rossi: „Rossz, hogy ilyen hamar döntenek a szerződésekről”

Készült: 2018.június.08 06:50 Készítette: Czukor Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek Forrás P1race

MotoGP Hírek - Rossi: „Rossz, hogy ilyen hamar döntenek a szerződésekről”
A 39 éves versenyzőnek nem tetszik, hogy csupán az első néhány futamon nyújtott teljesítmények alapján döntenek a csapatok arról, kivel hosszabbítanak és kivel nem.
Már 2016-ban is megfigyelhető volt, ám idén minden eddiginél jobban megfigyelhető a tendencia, hogy a MotoGP-s alakulatok minél előbb, gyakorlatilag már tavasszal igyekeznek leszerződtetni a következő évi versenyzőiket. Még csak hat forduló telt el a 2018-as idénytől, de tulajdonképpen az ülések kétharmada már elkelt, a gyengébb szezonrajt miatt pedig egyelőre olyan motorosok nem rendelkeznek jövő évi kontraktussal, mint Dani Pedrosa és Andrea Iannone. A királykategória veteránja, Valentino Rossi nem jól van ez így:

„Rossz, hogy ilyen hamar döntenek a szerződésekről. Iannone, Lorenzo és a többiek példája bizonyítja, hogy talán már az első három futam alapján eldől minden” – idézi a kilencszeres világbajnok szavait a Motorsport.com szakportál. „Szerintem felesleges ez a nagy igyekezet. Én már ugyan a szezon előtt aláírtam, de szerintem az én döntésem kicsit más, mert én azt döntöttem el, hogy további két évig a Yamahával fogok versenyezni. Mások számára, akik fontos ülésekért harcolnak, egyértelműen problémát jelentenek a korai döntések.”
 
„Amikor Lorenzo és Iannone észlelte, hogy fennáll a veszélye, hogy elveszítik az ülésüket, erősebbé kezdtek válni, és ezzel kissé nehéz helyzetbe hozták a csapatukat. Jó lenne, ha csak az év második felében kezdenénk el tárgyalni a következő szezonról, de tudom, hogy nehéz ezt irányítani”
 – vélekedett Rossi. A gyári ülések közül egyébként már csak kettő kiadó, de a Suzukinál szinte biztosan Joan Mir érkezik Iannone helyére, aki épp az Apriliához érkezhet – hacsak nem bizonyulnak igaznak a szatellit yamahás pletykák. A privát csapatoknál még több a kérdőjel, egyes istállóknak a motorpartner sem biztos, sőt a Marc VDS és az Angel Nieto Team esetén a folytatás vagy annak formája is bizonytalan.