MotoGP Hírek - Rossi: „Nem vagyunk elég gyorsak ahhoz, hogy a címért harcoljunk”

Készült: 2018.június.05 06:32 Készítette: Czukor Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek Forrás P1race

MotoGP Hírek - Rossi: „Nem vagyunk elég gyorsak ahhoz, hogy a címért harcoljunk”
Bár mugellói dobogójával feljött az összetett tabella második helyére, a „Doktor” pillanatnyilag nem érzi úgy, hogy bele tudna szólni a világbajnoki küzdelembe. Egy ponton úgy érezte, a pódium sem lesz meg hazai versenyén.
Valentino Rossi a pole-ból kezdhette meg az Olasz Nagydíjat, ám már tegnap érezte, hogy a hosszabb etapokon mutatott tempója alapján nem feltétlenül lesz harcban a győzelemért. Végül a dobogót így is elcsípte a Ducati párosa mögött, miután az utolsó körökben nagy csatában maga mögött tartotta Andrea Iannonét. A yamahás szerint a verseny elején rosszul, a végén viszont jól jött, hogy a kemény keverékű első abroncsra szavaztak:

„Nehéz volt vezetni a motort az alacsony első tapadási szint miatt. Volt egy pillanat, amikor eléggé elkeseredett voltam: az ötödik helyen haladtam, és úgy éreztem, nem lesz meg a dobogó. De volt egy kis reményem, hogy Iannone, Rins és Petrucci a lágy abroncsokon van, és talán lesz némi előnyöm a végén. Ezt próbáltam is a legjobban kihasználni, de Iannone nem adta fel, az utolsó körök kemények voltak, de végül odaértem a pódiumra, és ez volt a célom, szóval elégedett vagyok” – magyarázta Rossi, akit a Motorsport.com idéz.


A 39 éves versenyző mostani eredményének köszönhetően előrelépett az összetett második helyére, Marc Marquez nullázásával ráadásul a hátránya is 23 egységre olvadt, ám amikor arról kérdezték az olaszt, hogy lát-e esélyt, hogy beleszóljon az év végi elsőségért folyó csatába, őszintén válaszolt: „Nem igazán hiszem, mert ahhoz, hogy a bajnokságért harcoljunk, gyorsabbnak kellene lennünk. Ha az összetett állására nézünk, a 23 pont valóban nem elég sok, és én, a teljes csapat és a Yamaha is a maximumot nyújtjuk. De pillanatnyilag nem vagyok elég gyors a világbajnoksághoz.”

„Néhány alkatrésszel javítottunk a motor egyensúlyán, de főként az időmérőn és az első körökben tudtunk előrelépni, amikor jó a tapadás. Összegezve ez egy jó hétvége volt. Nem számítottam pole-pozícióra. Reménykedtem a dobogóban, de nem tudtam, képes leszek-e rá. Viszont versenytávon, főleg annak a második felében, amikor már elhasználódnak a gumik, jobban szenvedünk a Ducatihoz és a Hondához képest. Különböző területeken kell dolgoznunk, hogy ebben fejlődjünk. Számomra elég világos, mi a probléma, most pedig a Yamahán a sor, hogy megpróbáljon ezen javítani.”