MotoGP Hírek - Pedrosa elmondta, miért szenved a 2018-as Hondával

Készült: 2018.július.23 07:16 Készítette: Czukor Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek Forrás P1race

MotoGP Hírek - Pedrosa elmondta, miért szenved a 2018-as Hondával
Bár azt a visszavonuló spanyol is elismeri, hogy összességében jóval konzisztensebb az idei gép, mint a tavalyi, bizonyos tulajdonságai miatt mégsem tudja kihozni belőle a maximumot.
Dani Pedrosa egész karrierje leggyengébb szezonkezdésén van túl: az első kilenc verseny során egyetlen dobogós helyezést sem tudott szerezni, miközben csapattársa, Marc Marquez öt futamgyőzelemmel fölényesen vezeti a világbajnoki összetettet. A múlt hétvégén a Német Nagydíjon a visszavonulását bejelentő repsolos szerint hiába jobb több tekintetben is az idei Honda, mégsem tudja kihozni belőle a maximumot:

„Néhány tekintetben talán más az idei motor karakterisztikája, és emiatt nem tudok úgy menni vele, ahogy szeretnék” – idézi Pedrosát a Motorsport.com. „Az idei gép nagyon konzisztens, viszont nehezebb egy gyorskört futni vele. Nem tudom úgy venni a kanyarokat, ahogy szeretném, és a futamok során is nehezebb a dolgom vele. Nem tudom kiaknázni a motorban rejlő teljes potenciált. Minden egyes pályán nagyon hasonló az első és az utolsó köröm is, ami azt mutatja, hogy nem tudok mindent kihozni a gumikból.”

„Volt néhány panaszom a 2018-as motorról a tesztek során, de ezt talán elfedték a gyors köridők. Az első két teszt jól sikerült, de eddig csak három pályán tudtam gyors lenni új gumikon: Sepangban, Buriramban és Jerezben. Az év többi részében nem tudtam alkalmazkodni a motorhoz és nem tudtam megtalálni a beállításokat, amellyel jó tempóra lehettem volna képes, és úgy motorozhattam volna, ahogy tudok.”

A repsolos azt tagadta, hogy a sachsenringi halovány teljesítményében szerepet játszott volna a csütörtöki bejelentése körüli felhajtás: „Természetesen sok üzenetet kaptam és sokan beszéltek velem, de amit a legjobban gyorsan motorozni szeretek. Igyekeztem végig a szerelőkkel lenni és átnézni az adatokat, számokat és azon gondolkodni, mit lehetne változtatni a motoron. Szeretnék a szezon végéig gyors lenni. Eddig eléggé szenvedősen alakult a szezon, de mindig azon gondolkodom, hogyan lehetnék gyors.”