MotoGP Hírek - Lorenzo: „Jobban teljesítek, mint tavaly”

Készült: 2018.április.10 11:05 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

MotoGP Hírek - Lorenzo: „Jobban teljesítek, mint tavaly”
A spanyol annak ellenére állítja ezt, hogy az első két forduló során összesen egy pontot tudott szerezni – a ducatis szerint Argentínában a számára lehető legrosszabb körülmények fogadták a mezőnyt a futamon.
Borzalmas szezonkezdeten van túl Jorge Lorenzo, aki Katarban fékhiba miatt nullázott, Argentínában pedig nagyon nem találta a ritmust az alapvetően száraz, de helyenként még nedves pályán, így az egy pontot érő 15. helyen ért célba – annak is köszönhetően, hogy Marc Marquezt utólag megbüntették a szintén mögé kerülő Valentino Rossival való incidense miatt.

A spanyol motoros ennek ellenére úgy érzi, jobb teljesítményt nyújt, mint első ducatis évében: „Nehezen találtam meg a határokat a pályán ilyen körülmények között, főleg a kanyarokban, ez sosem volt az erősségem” – ismerte be Lorenzo a termasi futam után a Motorsport.com hasábjain nyilatkozva.

„Utolsó helyen haladtam, de apránként elkezdtem pozíciókat nyerni, megelőztem néhány versenyzőt. A végén már hasonló volt a tempóm az éllovasokéhoz. Erre kell koncentrálnunk, hogy a most megtaláltam jó érzést átmentsük a következő versenyekre.”

„Kétségtelen, hogy teljesen vizes körülmények között versenyképesebb lettem volna. Szárazon talán kevésbé, de még úgy is sokkal jobb eredményt értem volna el. Katarban és itt is rendkívül balszerencsések voltunk, pedig úgy érzem, az eredmények ellenére is jobban teljesítek, mint tavaly. Hamarosan jönni fog a jó eredmény, a balszerencse sem tarthat örökké” – fogalmazott Lorenzo.

Az ötszörös vb-elsőt kérdezték a Rossi-Marquez incidensről is, ám a ducatis nem formált véleményt a történtekkel kapcsolatban.