MotoGP Hírek - Lorenzo első ducatis győzelmét aratta, Marquez elcsúszott!

Készült: 2018.június.04 06:31 Készítette: Czukor Melinda Írta: Papdi Tamás Kategória: Motoros Hírek Forrás P1race

MotoGP Hírek - Lorenzo első ducatis győzelmét aratta, Marquez elcsúszott!
Az első kanyarban élre állt és utána vissza sem nézett: Jorge Lorenzo régen látott, magabiztos motorozással zsebelte be ducatis karrierje első győzelmét Mugellóban. Mögötte csapattársa, Dovizioso végzett, míg a harmadik pozíció a pole-ból induló Rossié lett. Marquez egy kicsúszás után csak a 16. helyen ért célba.
Lorenzo és Rossi egyaránt jól kapta el a rajtot, ám a spanyol kihasználta a Ducati erejét, és az első kanyarban már ő fordult elsőként. Mögötte kis híján Marquez következett, de az első kanyarban túl mély féktávot vett, aztán Petrucci kitessékelésével besorolt a harmadik helyre Rossi mögé. Pedrosa borzalmas hétvégéje eközben gyorsan rövidre zárult, Nakagamival már a második kanyarban a kavicságyban kötöttek ki, a következő körben pedig Reddig, Abraham és Miller is csatlakozott hozzájuk a kiesettek listáján.
 
A harmadik kör elején Marquez megelőzte Rossit, ezzel feljött a második helyre, az élen továbbra is Lorenzo állt. A triót Iannone, Dovizioso, Rins és Petrucci követte – a harmadik helyről induló Vinales három kör alatt a tízedik pozícióba csúszott vissza. Az ötödik körben aztán olyat láthattunk, amit ritkán: Marquez a tízes kanyarban elcsúszott a motorral, és csak a kavicságyban, a pályabírók segítségével tudott visszaülni rá – a 18. helyről folytathatta csak a versenyt! Az élen egy hatfős boly elszakadni látszott a többiektől Lorenzo, Rossi, Dovizioso, Iannone, Rins és Petrucci részvételével, de köztük gyorsan változott a sorrend: Dovizioso Rossit, Petrucci Rinst utasította maga mögé. A következő körben Rossi rontott az első kanyarban, így Iannone is elment mellette.Marquez ezúttal nem tudott varázsolni esés közben
 

Ekkor kissé elcsitultak a kedélyek: Lorenzo megnyugtatónak nevezhető, egy másodperces előnyt épített ki a többiekkel szemben. 12 körrel a vége előtt Rossi aztán tettre szánta el magát, megpróbálta megelőzni Iannonét, de kettejük csatározásából Petrucci jött ki a legjobban nevető harmadikként és mindkettejüket megelőzte – ezzel a dobogó mindhárom fokán ducatis pilóta állt éppen! Iannone elfáradni látszott, Rins is megelőzte – sőt a spanyol Rossit is szorongatni kezdte! Nem is küzdött vele sokáig, kilenc körrel a vége előtt letudta a pole pozícióst, feljőve ezzel a negyedik helyre. Az élen eközben Lorenzo előnye már két másodpercre nőtt – egyre inkább úgy tűnt, hogy a győzelmet már csak ő dobhatja el magától. Rins hét körrel a vége előtt rontott, ezzel visszaesett Rossi és Iannone mögé – mialatt utolérték Petruccit, Crutchlow pedig árjuk zárkózott fel.
 
Hat körrel a vége előtt Rossinak sikerült is megelőznie Petruccit, két kanyarral később Iannone árnyékként követte őt. Marquez eközben a 17. helyen szerénykedett az esése után… Az utolsó körökre fordulva a dobogó legalsó foka volt csak kérdéses: Iannone próbálta ugyan megelőzni Rossit, de bevetődése nem járt sikerrel, akárcsak két körrel a leintés előtt – sőt, az utolsó körben már neki kellett védenie a negyedik helyét Rinstől. Lorenzo eközben látszólag könnyedén aratta első győzelmét a Ducati színeiben, míg Doviziosót kis híján elkapta Rossi. Iannone megőrizte negyedik helyét Rins előtt, Marquez pedig csak 16.-ként ért célba, ezzel előnye 23 pontra csökkent Rossi előtt az összetettben.