MotoGP Hírek - Hivatalos: Miller jövőre is a Pramac Ducatinál

Készült: 2018.június.17 10:20 Készítette: Czukor Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek Forrás P1race

MotoGP Hírek - Hivatalos: Miller jövőre is a Pramac Ducatinál
Amit már eddig is tudtunk, azt most a csapat közleményben is megerősítette: az ausztrál versenyző újabb évre aláírt velük, s jövőre immár aktuális éve Desmosedici GP-vel áll rajthoz.
Jack Miller már hetek óta nyugodtan fogalmazott a jövőjével kapcsolatban: bár némi esélye volt arra is, hogy a Ducati őt válassza Jorge Lorenzo helyére, az ausztrál már akkor is tudta, hogy amennyiben csapattársa, Danilo Petrucci mellett teszik le a voksukat az olaszok, ő akkor is megkapja majd jövőre a legfrissebb specifikációjú Desmosedicit.

Néhány napja, a Katalán Nagydíj előtt Miller azt mondta, már csak az utolsó simítások vannak hátra a hosszabbítással kapcsolatban, a versenynap elején pedig a Pramac Racing végre hivatalos közleményben is megerősítette, hogy az egyszeres MotoGP-futamgyőztes jövőre is náluk húzza majd a gázt, s valóban egy GP19-esre ülhet majd fel.

Ezzel újabb istálló felállása vált teljessé, hiszen azt már régóta tudjuk, hogy a Moto2-es világbajnokságot vezető Francesco Bagnaia a Pramacnál fog debütálni 2019-ben. Így már 18 ülés kelt el a MotoGP jövő évi rajtrácsán: a hat gyári alakulat mellett a Tech3 KTM és a Pramac párosa végleges, emellett Cal Crutchlow LCR-es és Xavier Simeon avintiás maradása is biztos, hiszen eleve rendelkeztek kontraktussal a következő szezonra.