MotoGP Hírek - Hivatalos: Lorenzo a Repsol Hondánál folytatja 2019-től

Készült: 2018.június.08 06:33 Készítette: Czukor Melinda Írta: P1race.hu Kategória: Motoros Hírek Forrás P1race

MotoGP Hírek - Hivatalos: Lorenzo a Repsol Hondánál folytatja 2019-től
A HRC hivatalosan is bejelentette, hogy a Ducatitól távozó ötszörös világbajnok spanyol Marc Marquez oldalán folytatja a királykategóriában.
Jorge Lorenzo ducatis szakítását már hetek óta pletykálták, és hiába nyerte meg a hétvégén az Olasz Nagydíjat, a leintés után a spanyol elmondta: túl későn jött a győzelem, ezzel gyakorlatilag megerősítette a távozását. A múlt héten még arról szóltak a hírek, hogy az ötszörös világbajnok a Yamaha új szatellit alakulatánál köthet ki, amelyet a Petronas támogatna, kedd délelőtt azonban hirtelen más irányt vettek a találgatások.

A Repsol Honda ugyanis bejelentette, hogy 13 év után megválik Dani Pedrosától, majd néhány órával később egyes sajtóértesülések már arról számolták be, hogy a HRC alá is írt két évre Lorenzóval. Nos, ezt végül a Honda szerda délelőtt egy rövid közleményben hivatalosan is bejelentette, így 2019-ben és 2020-ban a rutinos spanyol lesz a jelenlegi világbajnoki éllovas Marc Marquez csapattársa a Repsolnál.

Ezzel egy bitang erős páros jött létre a japánok gyári alakulatánál: pillanatnyi állás szerint összesen 11, de nem kizárt, hogy 12 világbajnoki cím birtokosa húzza majd náluk a gázt. Lorenzo ráadásul célba vehet egy olyan rekordot, amely a MotoGP-érában még senkinek sem sikerült: ha a Hondával is tudna futamot nyerni, akkor egyedüliként mondhatná el magáról, hogy három gyártó színeiben is felállhatott a dobogó tetejére.