MotoGP Hírek - Dovizioso nem foglalkozik a világbajnoki címmel

Készült: 2018.július.23 07:17 Készítette: Czukor Melinda Írta: Ferenci Péter Kategória: Motoros Hírek Forrás P1race

MotoGP Hírek - Dovizioso nem foglalkozik a világbajnoki címmel
Nem Marc Marquezre, hanem a Yamaha párosára koncentrál az összetettben a Ducati motorosa, Andrea Dovizioso. Az olasz szerint a bolognai alakulatnak meg kell oldania néhány problémát, ha meg akarják előzni Valentino Rossiékat.
Miután a versenybeállítások nem működtek a Sachsenringen, Andrea Dovizioso csak a hetedik helyen ért célba. Az olasz célzott arra, hogy Marc Marquez előnye az összetettben lassan kezd behozhatatlanná válni a számára és a Ducatinak inkább az apróságokra kellene koncentrálnia ahhoz, hogy a szezon második felében fejlődni tudjanak. A címvédő spanyol jelenleg 77 pontos előny birtokában van Doviziosóhoz képest, akivel tavaly az utolsó futamig harcban volt a világbajnoki címért.

„Komoly a hátrányunk, de jobban aggódom a Yamahák miatt. Marckal már a legutóbbi hétvége előtt sem igazán foglalkoztunk, nagyszerű munkát végzett és nagy előnyt épített ki. Jelenleg nem a világbajnoki címmel foglalkozunk, semmi értelme nem lenne. Azokon a területeken kell dolgoznunk, ahol még nem vagyunk elég jók, e nélkül sem Valentinóval, sem Maverickkel nem harcolhatunk” – idézi az olaszt a Crash.net szakoldal. A Yamaha párosa a dobogón végzett Németországban, Dovizioso lemaradása 31, illetve 21 pontra rúg velük szemben.

„Ezen a hétvégén közel sem voltak ideálisak a dolgok a számunkra, hogy fejlődni tudjunk. Meggyőződtünk arról, hogy az idei motorunk jobb a tavalyinál ezen a helyszínen, de sajnos nem sikerült előre lépnünk, ez nem az a pálya. Úgy gondolom, hogy versenyképesek lehetünk, ha javulunk néhány tekintetben. A gyors kanyarokból való kigyorsításokon még mindig gyengék vagyunk, a fordulókban sem tudunk olyan tempót diktálni, mint a többiek.”

Az olasz szerint erre vezethető vissza a Ducatik futamon mutatott gyengébb teljesítménye a riválisokhoz képest és arra, hogy jobban elhasználják a hátsó gumikat, ebben is fejlődniük kell. Dovizioso azt is elmondta, hogy Brnóban tovább fognak dolgozni a módosított idomon is, reméli, hogy előrébb jutnak vele, mint a Sachsenringen.