MotoGP Hírek - Dovizioso: „A kanyarodással még mindig gondjaink vannak”

Készült: 2017.december.01 17:01 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

MotoGP Hírek -  Dovizioso: „A kanyarodással még mindig gondjaink vannak”
Pozitívan értékelte a jerezi privát tesztet a Ducati vb-ezüstérmes motorosa, de továbbra is úgy érzi, hogy a bolognaiak mumusának számító kanyarodás terén lemaradásban vannak a többiekhez képest.
Andrea Dovizioso – csapattársához, Jorge Lorenzóhoz hasonlóan – két napon vett részt a jerezi privát gyakorláson, ezek közül a másodikat, a csütörtökit be is húzta, ráadásul az időeredménye a hivatalos körrekordnál is jobbnak bizonyult. Az olasz ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy a spanyol pálya új aszfaltja miatt eleve jobbak voltak a körülmények, de ezt leszámítva is elégedetten értékelt a MotoGP.com weboldalnak:

„Volt néhány dolog, amit ki kellett próbálnunk, hogy meghatározzuk a 2018-as motor irányát. De amúgy nem volt sok új alkatrészünk. Jó volt viszont itt tesztelni Jerezben, mert új az aszfalt és emiatt sokat változott a pálya, jelentősen gyorsabb lett. Nagyon jó köridőt értünk el, jó érzés volt ilyen körülmények között motorozni. De ezt leszámítva csak összehasonlítgattunk pár dolgot. Mindent kipróbáltunk, amit akartunk, most jöhet a téli szünet.”

A Ducatinak már évek óta a kanyarodás a gyenge pontja, amit a legjobban az idei Ausztrál Nagydíj illusztrált, ahol a lendületes Phillip Island-i aszfaltcsíkon a bolognaiak egyetlen versenyzője sem fért be az első tízbe sem az időmérőn, sem a futamon. A világbajnoki összetettben ezüstérmesként záró Dovizioso szerint ez a hátrányuk továbbra is megvan, de igyekeznek kiküszöbölni a problémát: „Kicsit javultunk ugyan, de a kanyarodással kapcsolatos problémáinkat még mindig nem igazán sikerült megoldani” – fogalmazott a motoros.

„Emiatt szenvedtünk Phillip Islanden is, ahol nem kell sokszor használunk a féket, és az ilyen pályákon a mi motorunk nem kanyarodik olyan jól, ahogy az ellenfeleké. Erre kell koncentrálnunk. A kanyarodást leszámítva viszont jó alappal rendelkezünk: noha ez függ a pályától is, de a motorunk elég jól működik a gumikkal és az elektronika is rendben van. Szóval elsődlegesen a kanyarodáson kell javítanunk.”