Moto3 Hírek - Mirnek Brnóban sem volt ellenfele

Készült: 2017.augusztus.07 08:27 Készítette: Lipták Melinda Írta: Ferenci Péter Kategória: Moto3 hírek, Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

Moto3 Hírek - Mirnek Brnóban sem volt ellenfele
Romano Fenati csak megszorongatni tudta a trükkös körülmények között rendezett brnói futamon Joan Mirt, megelőzni nem, így a bajnokságot vezető spanyol újabb győzelmet szerzett. A harmadik hely a hihetetlen felzárkózást bemutató Aron Caneté lett.
Esős körülmények között vette kezdetét a nap első versenye, a Moto3-asoknál Gabriel Rodrigo indulhatott az élről, pályafutása során először. A rajtnál jól jött el az argentin, de hamarosan Romano Fenati, majd Juanfran Guevara vette át a vezetést. Maria Herrar és Jules Danilo összeakadt a 3-as kanyarban, Manuel Pagliani pedig áthajtásos büntetést kapott korai rajtért.

Guevara mögé Bo Bendsneyder zárkózott fel a második pozícióba, a hollandot a bajnokságot vezető Joan Mir követte. Bendsneyder a harmadik körben az élre állt, a szabadkártyás Tim Georgi a mezőny végéről indulva már a tizedik (!) helyen haladt. Guevara visszaelőzte Bendsneydert, ők ketten lélegzetvételnyi előnyre tettek szert az élen.

A spanyol és a holland motoros folyamatos oda-vissza előzgetéseinek köszönhetően Fenati és Mir egyre közelebb került hozzájuk, miközben az üldözők lemaradtak a pontverseny éllovasaitól. Hét körrel a leintés előtt a tizenkilencedik helyről rajtoló John McPhee az ötödik pozícióba jött fel, tőle a szinten óriási felzárkózást bemutató Aron Canet vette át a helyet, míg az élre Fenati került.

Canet megpróbálta utolérni a vezető kvartettet, akik elképesztően szoros csatát vívtak az élen. Négy körrel a vége előtt az addig inkább óvatoskodó Mir begyújtotta a rakétákat és igyekezett ellépni riválisaitól. Közülük csak Fenati tudta tartani a lépést a spanyollal, Guevara és Bendsneyder kiszállt a győzelemért folyó küzdelemből, sőt Canet felzárkózott rájuk.

Fenati egy leggyorsabb körrel hangolt az utolsó körre, a pole-pozíciós Rodrigo bukott. Mir meg tudta őrizni az első helyet, Canet viszont lebirkózta Bendsneydert és Guevarát a harmadik pozícióért. Mir idén hatodszor győzött és megerősítette vezető helyét az összetettben, Fenati pedig zsinórban negyedszer végzett a második pozícióban.
Készítette: www.KarikuszDesign.hu | Szerverhosting Partnerünk: EZit.hu Minden jog fenntartva : AutoMotorCenter.hu 2010-2018
Írj nekünk | Adatvédelem | Sütik kezelése