Moto2 Hírek - Quartararo első győzelmét szerezte, Oliveira nagyot zárkózott

Készült: 2018.június.18 20:05 Készítette: Czukor Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek Forrás P1race

Moto2 Hírek - Quartararo első győzelmét szerezte, Oliveira nagyot zárkózott
Bár a rajt után elveszítette a vezetést, végül nyerni tudott a pole-ból induló francia, megelőzve a középmezőnyből előretörő, s ezzel a vb-éllovas Francesco Bagnaiához is egypontos közelségbe kerülő KTM-es portugált.
Moto2-es karrierje során először indulhatott a pole-ból Fabio Quartararo a középső kategória Katalán Nagydíján, a startot azonban Alex Marquez kapta el a legjobban, mögé pedig Marcel Schrötter és Francesco Bagnaia zárkózott fel. A rajt legnagyobb nyertese egyértelműen Miguel Oliveira volt, aki a 17. helyről indulva a hatodik pozícióban jött ki az első kombinációból, sőt az első kör végén már ötödik volt. A portugál elképesztő tempót diktált, hamar felzárkózott a második pozícióba Marquez mögé, de Quartararo és Schrötter nem hagyta őket ellépni.

A német aztán hibázott a célegyenes végén, így a Marquez, Oliveira, Quartararo hármas egyedül maradt az élen, némileg hátrébb Brad Binder és Bagnaia üldözte őket. Oliveira azonban nem várta meg, amíg KTM-es társa és a vb-éllovas felzárkózik rájuk, inkább megelőzte Marquezt és a táv harmadánál az élre állt – a 17. pozícióból rajtolva! Ellépnie azonban neki sem sikerült, sőt Quartararo visszaelőzte őt, miután kissé szélesen fordult a 4-es kanyarban. Bagnaia viszont épp ellentétes utat járt be: féltávnál csak a hatodik volt, miután Xavi Vierge is elment mellette.

Quartararo és Oliveira leszakították a többieket, sőt a fináléhoz közeledve a francia is elkezdte lerázni üldözőjét, miközben hátrébb idei első bukását produkálta Joan Mir, nem sokkal később pedig Mattia Pasini is követte a példáját. Quartararo viszont nem hibázott, s végül kényelmes előnnyel húzta be karrierje első vb-futamgyőzelmét. Oliveira lett a második, ezzel pedig egyetlen pontra megközelítette a roppant gyenge verseny után csupán nyolcadikként befutó Bagnaiát az összetett élén. A dobogót amúgy Marquez tette teljessé, maga mögött tartva Schröttert és Viergét, emellett említést érdemel Sam Lowes is, aki a start előtti problémái miatt a mezőny végéről indulhatott, mégis kilencedik lett. Az eseményeknek amúgy a leintés után sem volt vége: Simone Corci telibe találta a már ünneplő Oliveirát, de szerencsére egyikük sem sérült meg.