Moto2 Hírek - Oliveira megszerezte idei első sikerét, Pasini az élről bukott

Készült: 2018.június.04 06:29 Készítette: Czukor Melinda Írta: Sleiher Dávid Kategória: Motoros Hírek Forrás P1race

Moto2 Hírek - Oliveira megszerezte idei első sikerét, Pasini az élről bukott
Szenzációs rajtot követően a KTM portugál pilótája behúzta a győzelmet Olaszországban. Oliveirának először Pasinivel, majd Bagnaiával is meggyűlt a baja, végül azonban Baldassarrival kellett meccselnie az első helyért, amit sikerrel abszolvált.
Verőfényes napsütésben várta a rajtot a Moto2-esek mezőnye. Marcel Schrötter kapta el legjobban a rajtot, azonban az öröme nem tartott sokáig: a második kanyart követően a kavicságyban kötött ki. Az első helyet Alex Marquez örökölte meg Francesco Bagnaia és Miguel Oliveira előtt. Az élről induló Mattia Pasini négy helyet hátracsúszva, az  ötödik pozícióba haladt a nyitó kört követően.

Az olasznak kemény előzések után sikerült visszakapaszkodnia a harmadik helyre, innen pedig egy újabb remek manővert követően Bagnaia elé verekedte magát, és az élen haladó Oliveira után eredt. A portugál sem tudott sokáig ellenállni a pole-ból induló Pasini tempójának, aki négy kört követően az élre állt. A top 3 mögé eközben Joan Mir zárkózott fel, akit a bajnokságban a harmadik helyen tartózkodó Marquez követett. A versenytől eközben Jorge Navarro és a MotoGP-t megjárt Sam Lowes is búcsúzott.

Féltávhoz közeledve Pasini egy kisebb előnyt tudott kimotorozni az őt üldözőkhöz képest, köszönhetően Bagnaia és Oliveira párharcának. Az első négyeshez Mirt maga mögé utasítva Lorenzo Baldassarri csatlakozott, miközben a fiatal spanyol leszakadt tőlük. A futam utolsó harmadához érve az olasz már a harmadik helyen haladt a Pons HP40-nel, amikor Pasini az élről eldobta a gépét, és a kavicságyban kötött ki. Ugyan még vissza tudott jönni a pályára, de a versenyt már nem tudta befejezni.

Az olasz közönség ekkor Baldassarri sikerében reménykedhetett, aki többszöri próbálkozás után, elment Oliveira mellett. Ezzel azonban nem dőlt el semmi, a portugál folyamatosan ostromolta az előtte motorozó olaszt, miközben Bagnaia újfent felzárkózott rájuk. Az olasz szorosan hozta magával Mirt, így az utolsó körökben négyesélyessé bővült a verseny. Oliveira az utolsó körben azonban rákapcsolt, így a diadalát már nem veszélyeztette senki, Baldassarri jött be a második helyre, míg Mir Bagnaiát megelőzve a harmadik lett. A top 10 további sorrendje: Marquez, Binder, Marini, Locatelli, Vierge és Corsi voltak.