Moto2 Hírek - Marquez magabiztosan nyert, Morbidelli csak a 6.

Készült: 2017.június.13 07:07 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Moto2 hírek, Motogp hírek Forrás P1race

Moto2 Hírek - Marquez magabiztosan nyert, Morbidelli csak a 6.
Alex Marquez Jerez után második hazai versenyén is rajt-cél győzelmet aratott, jelentős előnnyel maga mögé utasítva Mattia Pasinit és Thomas Lüthit. Vb-éllovas kollégája viszont csak hatodik lett, ezzel hét pontra csökkent az előnye a tabella élén.
Jerezhez hasonlóan a második spanyolországi versenyen, Barcelonában is Alex Marquez indulhatott az élről a Moto2-ben, s a Marc VDS motorosa könnyedén meg is őrizte a vezetését a start után. Sőt, a korábbi Moto3-as világbajnok döbbenetes tempóban szakította le üldözőit, akik közül Franco Morbidelli és Mattia Pasini oda-vissza előzgették egymást a második helyért, de Miguel Oliveira és Thomas Lüthi is ott volt a páros nyomában.

Morbidelli azonban Mugello után ismét nem igazán volt formában: előbb Pasini tudta maga mögött, majd Lüthi merész előzésének és az olasz megingásának köszönhetően a svájci mellett még Oliveira is lenyomta őt. Néhány körrel később aztán még egy pozíciót veszített az olasz Baldassarrival szemben – az egyetlen szerencséje az volt, hogy egy pont után már Lüthi sem tudott Pasinire közeledni.

Innentől pedig már nem történt változás, mindenhol megmerevedtek a nagyjából másfél másodperces különbségek. Kivéve az élen, ahol Alex Marquez ennél jóval nagyobb előnnyel húzta be második Moto2-es sikerét. Pasini mugellói győzelme után most második lett, Lüthi pedig harmadik helyével hét pontra csökkentette lemaradását Morbidelli mögött, sőt az olasz előnye csapattársával szemben is húsz egységre fogyatkozott a barcelonai viadal után. Folytatás két hét múlva Assenben.
Készítette: www.KarikuszDesign.hu | Szerverhosting Partnerünk: EZit.hu Minden jog fenntartva : AutoMotorCenter.hu 2010-2018
Írj nekünk | Adatvédelem | Sütik kezelése