Moto2 Hírek - Lüthi sziporkázott az esőben, Morbidelli csak a 8.

Készült: 2017.augusztus.07 08:31 Készítette: Lipták Melinda Írta: Kálmán András Kategória: Motoros Hírek, Moto2 hírek, Motogp hírek Forrás P1race

Moto2 Hírek - Lüthi sziporkázott az esőben, Morbidelli csak a 8.
Újra beborult az ég Brno felett: a Moto2 géposztály küzdelmeit 6 kör után félbeszakították, és esős versennyé nyilvánították a futamot, amit Thomas Lüthi káprázatosan használt ki, és idei első futamgyőzelmét aratta! A vb-éllovas Franco Morbidelli csak a 8. helyen zárt.
Felszáradó pálya várta a középső géposztály mezőnyét a világbajnokság tízedik futamán. A rajtot Miguel Oliveira kapta el a legjobban, de a pole-ból induló Mattia Pasini hamar visszavette a vezetést. Öt kör elteltével Pasini állt az élen, de Morbidelli szorosan a nyomában volt. Ők ketten kicsit elszakadtak a mezőnytől, de Bagnaia, Oliveira, Marquez, és Binder is lőtávolon belül volt.

Thomas Lüthi is folyamatosan zárkózott fel: a 12. helyről rajtoló svájci már Viergét támadta a hetedik helyért, miközben az eső is visszatért a brnói aszfaltcsík fölé! Az egyre inkább eleredő eső miatt végül piros zászlóval megállították a futamot, Cortese pedig a kavicságyban kötött ki. Az újraindításnál a hetedik kör sorrendjét vették alapul, így Pasini megőrizte az első helyet, mellőle Morbidelli és Oliveira rajtolhatott.

Mindössze 6 kör maradt a versenyzőknek, mindenki vizes gumival állt rajthoz. Thomas Lüthi egészen fantasztikusan kapta el a startot, mögé Alex Marquez zárkózott fel a második helyre! Sajnos a dráma sem maradt el: Mattia Pasini volt túl agresszív a 11-es kanyarban, így a pole pozíciós kiszállt a további küzdelmekből! A kör végén Lüthi, Marquez, Oliveira, Bagnaia, Binder, Marini volt az első hat sorrendje, Morbidelli visszacsúszott a nyolcadik helyig.

Két körrel a vége előtt Lüthi lerázta magáról a mezőnyt, Marquez pedig már a második helyet védte Oliveirával szemben. Simone Corsi is nagy futamot ment, a hatodik helyre jött fel a rajtbüntetése után! Végül a svájci megszerezte idei első győzelmét, megelőzve Alex Marquezt és Miguel Oliveirát, miközben Franco Morbidelli csak a nyolcadik lett, így 17 pontra csökkent az előnye az összetettben Thomas Lüthi előtt!

Folytatás egy hét múlva, Spielbergben!
Készítette: www.KarikuszDesign.hu | Szerverhosting Partnerünk: EZit.hu Minden jog fenntartva : AutoMotorCenter.hu 2010-2018
Írj nekünk | Adatvédelem | Sütik kezelése